Женева. Заместник-министър Георг Георгиев представлява България в Международната министерска конференция

...
Женева. Заместник-министър Георг Георгиев представлява България в Международната министерска конференция
Коментари Харесай

Заместник-министър Георг Георгиев представлява България на Международната министерска конференция по Афганистан в Женева

Женева. Заместник-министър Георг Георгиев съставлява България в Международната министерска конференция по Афганистан, която се организира в Женева, Швейцария. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Конференцията се провежда взаимно от афганистанското държавно управление и ООН/Мисията на Организация на обединените нации за подпомагане в Афганистан (UNAMA).
Българският заместник-министър поздрави афганистанската страна за напредъка по промените след конференцията в Брюксел през октомври 2016 година,,През последните години в Афганистан беше реализирано доста и високо оценяваме решимостта на афганистанските органи да се оправят с многочислените провокации и да осъществят градивни реформи‘‘, сподели Георгиев.
,,България е поела дълготраен ангажимент към възобновяване и развиването на Афганистан в границите на НАТО и Европейски Съюз и на двустранна основа. В интервала 2002-2014 година България взе участие в Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). Контингентът на страната ни е с над 8 000 български военнослужещи, без дадени жертви‘‘, сподели българският заместник-министър.
Георгиев поздрави афганистанските си сътрудници за сполучливото осъществяване на дълго чаканите парламентарни избори, които се организираха сполучливо през октомври 2018 година,,Въпреки организационните провокации и провокации, свързани със сигурността, хората от Афганистан демонстрираха мощна воля за смяна посредством всеобщо присъединяване в процеса на гласоподаване. Честните и надеждни избори са неразделна част от укрепването на институциите на Афганистан, напредъка в програмата за промени и основаването на стабилност‘‘, съобщи българският заместник-министър.
Това са първите избори от 2001 година насам. Изборният ден, който беше на 20 октомври т.г. е протекъл мъчно заради редица организационни и механически нередности, като в хода му са подадени над 6 000 тъжби. Поради неспособност да бъдат отворени всички изборни секции е било взето решение гласуването да продължи и на идващия ден.
,,От 2006 година България способства към напъните за създаване на административен потенциал в Афганистан посредством образуване на профилирани курсове за афганистански дипломати и полицейски служители‘‘, сподели още Георгиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР