Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя

...
Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя на Събранието на Република Македония Талат Джафери

Женева. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с ръководителя на Събранието на Република Македония Талат Джафери в границите на 138-ата Асамблея на Интерпарламентарния съюз, която се организира в Женева. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрани .
Двамата бяха единомислещи, че България и Македония са създали историческа стъпка с утвърждението на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни. С този акт двете прилежащи страни дадоха началото на нов стадий в построяването на съвременни, добросъседски връзки, учредени на европейските полезности, акцентира на срещата ръководителят на българския парламент. Цвета Караянчева и Талат Джафери показаха, че двата Народното събрание имат основна роля за установяването на тези връзки.
Обсъден бе и главният приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – евроинтеграцията на страните от Западните Балкани. Председателят на Народното събрание означи, че през май 2018 година в София ще се съберат водачите на Европейски Съюз и на страни от района и ще обменят своите визии за постигането на общата ни цел – по-единна и по-силна Европа.
Като извънредно значимо бе оценено визитата преди два дни и извършените срещи на делегация на Групата за другарство Македония – България на Събранието на Република Македония след повече от 10 години.
Цвета Караянчева удостовери, че Народното събрание е готово да показа своя опит и да подкрепи своите македонски сътрудници в стъпките, които им предстоят, по пътя към пълноправно участие в НАТО и Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР