Женева изглежда пуста поради засилените мерки за сигурност, които влязоха

...
Женева изглежда пуста поради засилените мерки за сигурност, които влязоха
Коментари Харесай

Женева опустя преди срещата Байдън-Путин

Женева наподобява пуста заради засилените ограничения за сигурност, които влязоха в действие от ранната заран. В деня на срещата на върха сред Русия и Съединени американски щати, съгласно решението на локалните управляващи, е блокиран достъпът на транспортни средства и пешеходци до крайбрежните улици на Женевското езеро, Мостът на Мон Блан, както и до парка „ Ла Гранж “, където ще се организира срещата на върха във вила със същото име, оповестява ТАСС.  

На доста разстояние пред изходите към крайбрежните улици, които са значими транспортни артерии на града, разграничен на две елементи от езерото и река Рона, има табели „ Движението неразрешено “. На затворените сектори от улиците са построени полицейски постове, оповестява кореспондентът на ТАСС, който направи странствуване из утринния град.

По моста Мон Блан, декориран по случай срещата на върха с флаговете на Русия и Съединени американски щати, към този момент е невероятно да се кара или да се върви пешком. По улиците има малко коли, в това число градския превоз.

Променени се редица автобусни направления: това засегна по-специално маршрут № 5, който минава до хотел Intercontinental. Този хотел и покрайнините му са включени от управляващите в зоната за сигурност, защото президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който дойде в Женева предния ден, отседна там.

Населението се вслушва в препоръките на управляващите и се въздържа да се движи из града, а локалните компании и предприятия са трансферирали личния състав си на отдалечена работа. Достъпът до зоната за сигурност е позволен или със специфични пропуски, или въз основа на документ, потвърждаващ престояване в избран квартал. 

Властите са подхванали обширни ограничения, с цел да подсигуряват, че срещата на върха ще се организира при цялостна сигурност. Паркът „ Ла Гранж “ и прилежащият към него парк „ О-Вив “ са оградени от железни мрежести загради с бодлива тел.  Забранено е паркирането на коли наоколо.

От 14 юни безпилотни летателни апарати не могат да бъдат вдигани, а от 15 юни са въведени ограничавания за потреблението на въздушното пространство над Женева и териториите на прилежаща Франция. Навигацията по езерото е затворена. 

През целия ден на 16 юни има възбрана за всеобщи демонстрации от дясната страна на Женевското езеро, където се намират парковете „ Ла Гранж “ и „ О Виве “, както и в предградието „ Гран Сакон “, през което минава пътят от интернационалното летище до Женева. Държавният съвет прикани жителите да се държат отговорно и да проявят схващане за обстановката, с цел да може срещата на върха да се организира „ в отлични условия в сходство с женевската традиция на почитание, гостолюбие и разговор “.  

За да оказват помощ на близо 2000 служители на реда в Женева, федералните управляващи са разпределили 900 свои сътрудници от други райони на Швейцария, както и 1000 военнослужещи, които пазят дипломатическите задачи и следят небето.  Военните постове са посавени, по-специално, в непрекъснатите представителства на Русия и Съединени американски щати.  

Както Кремъл и Белият дом оповестиха по-рано, срещата сред съветския президент Владимир Путин и американския президент Джо Байдън ще се състои на 16 юни в Женева. Според пресслужбата на съветския водач държавните глави ще обсъдят положението и вероятностите за по-нататъшно развиване на двустранните връзки, въпроси на стратегическата непоклатимост, както и настоящи въпроси от интернационалния дневен ред, в това число взаимоотношение в битката против пандемията и споразумяване на районни спорове. Това ще бъде първата среща сред Путин и Байдън след встъпването в служба на последния за президент на Съединени американски щати. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР