Жената и мъжът, затиснати от свлачището край Албена, са оперирани

...
Жената и мъжът, затиснати от свлачището край Албена, са оперирани
Коментари Харесай

Жената и мъжът, затиснати от свлачището край Албена, са оперирани и вече са в стабилно състояние

Жената и мъжът, затиснати от свлачището край Албена, са оперирани и към този момент са в устойчиво положение. Прогнозите на лекарите са за цялостно възобновяване. Свлачището ще бъде укрепено.

Пътят до рисковата зона към този момент е заграден с насип от пръст, с цел да бъдат спрени колите, които макар възбраната влизат в региона.

" Преди време този достъп е бил стеснен, само че разбрах, че са водени каузи от притежатели на парцели в региона, които са извоювани в тяхна изгода и е възобновен този достъп. Сега малко ще рискуваме, към този момент сме лимитирали физически достъпа на коли и ще създадем всичко допустимо благодарение на полицията да ограничим и достъпа на пешеходци ", съобщи Димитрин Димитров, заместник-кмет на Балчик.

Комисия с присъединяване на администрацията, пожарната и експерти от " Геозащита " ще обясняват аргументите, довели до случая.

" По постъпили до нас данни досега знаем, че са налични повърхностни води, които са главната причина за активизирането на свлачищни процеси ", добави Димитрин Димитров.

Голям % от дистанцията сред Балчик и Албена е свлачищна зона - повърхност към 300 на 800 метра. Затова има и строителни забрани. Проучвания и техническо планиране от районното министерството има единствено за подсилване на региона на " Фиш-фиш ".

" То беше калкулирано при започване на тази година на стойност към 12 милиона лв., което включва действия с съществена цел още веднъж отклоняване на повърхностни води ", сподели още Димитрин Димитров, заместник-кмет на Балчик.

Проектът не включва срутището до " Моби Дик ", само че технологията ще е същата. Затова би трябвало да е по-лесно да се откри бързо финансиране и за тази свлачищната зона, надява се заместник-кметът на Балчик.

Репортер: Даниела Цекова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР