Жена на 47 години, която беше открита мъртва в апартамента

...
Жена на 47 години, която беше открита мъртва в апартамента
Коментари Харесай

Двама души починаха от малария в Румъния през последните дни

Жена на 47 години, която беше открита мъртва в жилището си в град Клуж-Напока, е умряла от тежка форма на малария, оповестяват новинарският уебсайт Хотнюз, като се базира на Антена 3 и Реалитатя.
Камелия Тише, някогашна брачна половинка на ръководителя на Окръжния съвет на Клуж Алин Тише, се е завърнала неотдавна от почивка в Танзания, показват цитираните източници. Според правосъдните лекари тя е умряла от остра форма на малария.
Сайтът отбелязва, че през днешния ден е доказан и един смъртен случай в Букурещ вследствие на същото заболяване. 
Клиничната болница за инфекциозни и тропически заболявания " Д-р Виктор Бабеш " в Букурещ заяви, че мъж на 54 години, който е бил признат с малария в интензивно поделение, е умрял неотдавна.
През последните 24 часа в здравни заведения са признати и други двама пациенти с малария, които са се заразили по време на пътешестване в Занзибар. 
На 30 януари Министерството на здравеопазването заяви, че през последните три месеца в Румъния са диагностицирани 11 случая на малария - по четири случая през ноември и декември и три през януари. Става дума за лица, които са пътували в ендемични зони в Африка.
До края на януари не е регистриран нито един смъртен случай, показва още румънското здравно министерство.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР