Жеферсон, който е футболистът с най-дълъг стаж на Българска армия

...
Жеферсон, който е футболистът с най-дълъг стаж на Българска армия
Коментари Харесай

ЦСКА продава Жеферсон в Бразилия през лятото?

Жеферсон, който е футболистът с най-дълъг стаж на " Българска войска " в настоящия състав на ЦСКА, евентуално ще напусне клуба през лятото. Към него има сериозен интерес от бразилски първокласен тим. Преди няколко седмици медиите в южноамериканската страна оповестиха, че договорът на Жеферсон с " алените " изтича в края на сегашния сезон, което обаче не е правилно. Контрактът на бразилеца е до края на юни 2023 година.

Жеферсон бе притеглен на " Армията " преди 51 месеца за заместител на продадения в Съединени американски щати Антон Недялков. Той дойде в Борисовата градина като ляв бек, само че след серия неубедителни изяви и интервали на резевната пейка бе преквалифициран от Милош Крушчич и Стамен Белчев във вътрешен халф - позиция, на която се оправя по-сполучливо, напомня " Тема спорт ".
 ЦСКА би трябвало да отбрани Купата на България
ЦСКА би трябвало да отбрани Купата на България

Тя носи и авторитет

Именно в средата на терена той действаше и при успехите, обезпечили на " армейците " присъединяване в груповата фаза на европейските клубни шампионати против Базел (3:1 като гост) и Виктория Пилзен (3:0 след продължения). Въпреки това, Жеферсон по този начин и не покри упованията, с които дойде като някогашен съотборник на Неймар в националния тим на Бразилия за Копа Америка през 2015 година. Доказателство за това е, че без значение от обстоятелството, че е с максимален стаж на " Армията ", други двама чужденци са определени пред него да носят капитанската лента - Юрген Матей и Греъм Кери.

Жеферсон бе измежду най-слабите на терена при пагубното показване против Царско село, като си навлече гнева на почитателите с бавните си дейности и пасивността в граденето на офанзивите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР