Жаркото слънце и високите температури на плажа могат да причинят

...
Жаркото слънце и високите температури на плажа могат да причинят
Коментари Харесай

Каква палатка за плаж да изберем за предстоящия летен сезон?

Жаркото слънце и високите температури на плажа могат да причинят мъчителни изгаряния изключително при целодневен престой под слънцето. За благополучие, през днешния ден има специфични палатки, които са леки за носене и бързо се разпъват, обезпечават нужната UV отбрана и вършат почивката по-приятна. Какви обособени типове ще откриете в магазина и кои са значимите особености при избора? Как да ги сгъвате вярно? съгласно онлайн магазин Extreme-bg.com?

Какви типове палатки за плаж има
Разнообразието през днешния ден е доста огромно и то е съобразено с мястото на престояване. Много публикувани са палатките за плаж и за къмпинг. Те са предопределени за потребление през лятото и по тази причина в тях са планувани и специфични сенници за по-добър комфорт. Изработени са от лек слънцезащитен плат, който е ефикасен и срещу вятъра. могат да са отворени или затворени, при нужда от отмора, без никой да ви безпокои.

Предлагат се в многообразие от светли и контрастни цветове, които не притеглят топлината и резервират прохладата в горещините. В огромна част от случаите, те са в отворен вид, защото разрешават прекосяване на ветровете, само че не са устойчиви на дъждове. Тоест, сходна палатка няма да ви защищити от дъжда и ще пропуща водата през порите на материята.

Достъпни са и разновидности за деца, чиято бяла и нежна кожа да се защищити от изгаряния. Те са по-миниатюрни на размер и елементарно се сглобяват.

На какви параметри да обърнем внимание при закупуването
Изборът на палатка за плаж е елементарен единствено когато познавате главните акценти в процеса. Експертите предлагат да се обърне внимание на:
- вместимостта - на пазара през днешния ден желани са двуместните и триместните модели. Предлагат се решения за четирима и за шестима при по-големите семейства;
- особеностите на материала, от който е направена тентата - при предотвратяване от слънцето материята би трябвало да бъде еднослойна, защото е слънцезащитна и пропуща вятъра. Двуслойната е устойчива на дъждове, само че в жегите поддържа задух;
- лекотата и надеждността при сглобяване - плажната палатка би трябвало да е лесна за сглобяване и надеждна при полъха напразно. Препоръчително е да се вземе модел с въжета и колчета, които се забиват в пясъка за нараснала надеждност;
- броят вентилационни отвори - те се грижат за прохладата и непрекъснатия лъх напразно, а по-големият им брой ще усили опцията за прекосяване на повече вятър за секунда време;
- тежестта - не е прелестно непрекъснатото носене на над 5 килограмова палатка до плажа на ръце. Препоръчително е при покупката да се спрете на модели с тегло до 2 кг. Съхраняват се в дребна чанта, която е комфортна за носене;
- цветовете - те не трябва да са тъмни, защото ще притеглят топлината. Ярките и светли разновидности са отличен избор. Не купувайте най-евтиното решение, защото бързо ще изгори и ще се скъса.

Как се сгъва палатка за плаж
Съвременните решения постоянно са изработвани от гъвкава рамка, която разрешава многочислени сгъвания и разгъвания. Тя е на пружинен принцип и се разпъва незабавно след изваждането ѝ от чантата. Това разрешава съвсем мигновеното разтваряне и малко по-бавното прегъване. В последния случай можете да изпитате дребни компликации, само че сигурно ще е единствено при първото ви прибиране. В сгънато положение би трябвало да се получи квадрат, правоъгълник или триъгълник според от структурата.

За да се получи това, сгънете рамката във всичките ѝ преносими страни и ги съберете една до друга. За да е по-лесно, поставете всичко на пода и издърпайте една от страните към себе си, като я притискате към другия край. Ако сте създали всичко както би трябвало, металната рамка сама ще се сгъне на осмица и в последна сметка ще получите сходство на кръг или 0, който да приберете в чантата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР