Жан Гашасен е добре позната фигура в света на тениса,

...
Жан Гашасен е добре позната фигура в света на тениса,
Коментари Харесай

Бившият президент на френската федерация бе обвинен в сексуално насилие

Жан Гашасен е добре позната фигура в света на тениса, откакто в продължение на осем години беше отпред на Френската тенис федерация. Бившият властник съвсем непроменяемо заемаше място в ложите на Ролан Гарос и откровено се вълнуваше от мачовете на своите сънародници, само че неговата преклонна възраст го накара да се отдръпна от поста си. 81-годишният Гашасен е същинска спортна звезда в страната си, защото е най-хубавият състезател на националния тим по ръгби през 60-те години и извежда съотборниците си до успех в влиятелната конкуренция на " Шестте народи " през 1968г.

Сега обаче тогавашният състезател е на път да изгуби уважението на народа, тъй като беше упрекнат в полово принуждение от млада жена. Случаят се разиграва на 23 юни, когато възрастният мъж взе участие в среща за развиването на ръгби лигата в района на Окситания. Вечерта Гашасен посещава казино, където се среща с въпросната дама, която твърди по какъв начин той я е целунал по устата, въпреки че тя се е пробвала да го отблъсне.

Ответната реакция не закъснява и към този момент съществува подадена тъжба против тенис деятеля, чието чуване следва да се организира през идните дни и след това ще стана ясно дали ще се подхващат някакив по-строги наказания против французина.

Източник: L`Equipe


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР