Жълт код за валежи издаде Националният институт по метеорология и

...
Жълт код за валежи издаде Националният институт по метеорология и
Коментари Харесай

НИМХ: Жълт код за валежи за 5 области. Ще има условия за градушки

Жълт код за превалявания издаде Националният институт по метеорология и хидрология за 5 области. Това са Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за май и ще остане без основна смяна.

Днес ще доминира облачно време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, в Югозападна България ще са интензивни и обилни по количество.

Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 17° и 22°, в София – към 17°.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, по най-високите елементи – от сняг, тук-там в масивите от Западна България ще са интензивни, обилни по количества и с гръмотевици. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 9°, на 2000 метра – към 3°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. След обяд, тук-там по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд.

Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Ще е хладно с оптимални температури: 13°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР