Жалко. По подобни причини напуснах предишния парламент, но … Аз

...
Жалко. По подобни причини напуснах предишния парламент, но … Аз
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Жалко, по подобни причини напуснах предишния парламент, ние се подиграваме с хората

„ Жалко. По сходни аргументи напуснах предходния парламент, само че … Аз съм оптимист човек, уповавам се резултатът на следващия ден да е по-добър за хората, тъй като не става въпрос за политиците, а става въпрос за българската страна “. Такъв коментар направи Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС, който през днешния ден беше ръководител на Народното събрание в качеството си на най-възрастния новоизбран народен представител. За първи път в българската история – в края на тържественото първо съвещание на 48-ото Народното събрание, партиите не съумяха да изберат ръководител на Народното събрание. 8 часа не стигнаха на националните избраници да излъчат „ първи измежду равни “, който да управлява съвещанията на Народното събрание.

На въпрос за какво депутатите не съумяват да стигнат до консенсус, той отговори следното:

„ Когато хората мерят персоналното си его, а не мислят за обществото и не свеждат глава пред него, това се получава “.

Попитан дали е оптимист за този парламент, той съобщи:

„ Затова одобрих да вляза още веднъж в Народното събрание, тъй като съм оптимист, тъй като доста желая да има бюджет, да се одобряват закони. Вижте, аз няма да не помни, на България й трябват много закони, с цел да може да вземе най-малко едни средства. Ние сме на недостиг. Знаете, целият народ имаме потребност от пари. Лично аз, мога умерено да ви кажа, че като началник на Комисията по просвета бях вкарал 40 законопроекта и ремонти, а те би трябвало да се създадат “.

Рашидов счита, че всички би трябвало да правят отстъпка в тази обстановка. Според него обаче е унизително стъпка обратно да се желае от спечелилия в лицето на ГЕРБ-СДС.

„ Аз споделям всички да правят отстъпка през разговора, през разбирателството. Защото всичко това е основано, с цел да няма разговор. Вие сме интелигентни хора. Сещайте се за какво има пет претенденти, примерно “, означи той.

На въпрос дали в случай че е знаел, че по този начин ще се развият нещата, е щял да се върне в Народното събрание, Вежди Рашидов отговори по този начин:

„ Откровено, не. Тъжно е всичко, което се случва. Не желаех по този начин да си вървя от един парламент, в който думата „ народ “ съвсем няма да участва “.

В края на съвещанието през днешния ден Рашидов заяви, че е получил СМС от артиста Христо Мутафчиев, който гласи „ Нормални ли сте? “ и предизвестие за митинги. „ Той е един горям артист, той работи с чувствителността си и доста вярно го споделя това. Той също недоволства от цялата тази история – ние се подиграваме с хората “, разяснява още доайенът на 48-ото Народно заседание.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР