Жалбоподателят оспорва процесната Наредба като незаконосъобразна, приета при липса на

...
Жалбоподателят оспорва процесната Наредба като незаконосъобразна, приета при липса на
Коментари Харесай

Съдът гледа жалба срещу общинската Наредба за прием в детските градини на Варна


Жалбоподателят оспорва процесната Наредба като незаконосъобразна, призната при липса на подготвеност на издателя на акта, в несъгласие с материалния закон, при значително нарушение административнопроизводствените правила и неспазване на условията за форма на административния акт.

През 2017 год.  Административен съд – Варна постанови решение №1018 по адм. дело №683/2017 година, формирано по митинг на ВОП против текстове от процесната Наредба, с което анулира член 10 в т.4, т.5 и т. 6 и член 39 от Правилата за изискванията и реда за записване, пренасяне и отписване на деца в общинските детски градини на територията на община Варна.  Поради тази причина жалбоподателят направи отчасти отдръпване на своята тъжба. Поради неналичието на опълчване от страните, съдът реши, че не са налице процесуални спънки за отдръпването.

Съдът задължи ОбщС – Варна да окомплектова административната кореспонденция, даде съответни инструкции, за кои обстоятелства не сочи доказателства и предостави  14-дневен период за доказателствени претенции.

Следващото намерено правосъдно съвещание е планувано на 25.10. 2018 година от 13.30 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР