Jaguar Land Rover разработва автономни офроуд SUV автомобили в проекта

...
Jaguar Land Rover разработва автономни офроуд SUV автомобили в проекта
Коментари Харесай

Land Rover превръща в реалност автономното шофиране върху всякакъв терен

Jaguar Land Rover създава самостоятелни офроуд SUV коли в плана CORTEX Проектът на стойност 3,7 милиона английски лири изследва самостоятелната проходимост върху всевъзможен терен, при всевъзможни метеорологични условия За първи път в света 5D технология разрешава офроуд автоматизация на равнище 4 и 5
Jaguar Land Rover създава самостоятелни коли, способни да се движат независимо офроуд върху всевъзможен терен, при всевъзможни метеорологични условия.

За първи път в света планът CORTEX ще изведе самостоятелните коли офроуд, гарантирайки, че те са изцяло способни да се придвижват при всевъзможни метеорологични условия: тиня, дъжд, лед, сняг или мъгла. Като част от плана е създадена 5D техника, която комбинира в действително време акустични и видео данни, данни от радар, от отчитане на светлина и отдалеченост (LiDAR). Достъпът до тези комбинирани данни усъвършенства познаваемостта за средата, в която се намира автомобилът. Машинното самообразование разрешава на самостоятелния автомобил да се държи все „ по-умно “, позволявайки му да се оправи с всевъзможни метеорологични условия върху всевъзможен терен.

Крис Холмс, управител " Проучване на свързани и самостоятелни коли " в Jaguar Land Rover, сподели: „ Важно е да разработим нашите самостоятелни коли със същата проходимост и динамичност, които клиентите чакат от всички модели Jaguar и Land Rover. Автономността е неизбежна за автомобилната промишленост и желанието да подсигуряваме, че нашите самостоятелни модели са най-способни, най-безопасни и носят най-голямо наслаждение, е това, което ни стимулира да изследваме границите на нововъведенията. CORTEX ни дава опцията да работим с фантастични сътрудници, чиято експертиза ще ни помогне да осъществяваме тази визия в близко бъдеще. “

Jaguar Land Rover създава технологии за изцяло и за полуавтоматизирани коли, предлагайки на клиентите избор на равнището на автоматизация, като в същото време резервира удоволствието и сигурността. Този план образува част от визията на компанията да направи самостоятелния автомобил благонадежден във допустимо най-широкия набор от действителни условия на шофиране на пътя и офроуд, както и при разнообразни метеорологични условия.

CORTEX ще развие технологията посредством създаване на логаритмите, оптимизация на датчиците и физическо тестване на офроуд трасета във Англия. Университетът на Бирмингам със своите водещи в света изследвания в региона на радарните и сензорните технологии за самостоятелни платформи и Myrtle AI, специалисти в машинното самообразование, се причисляват към плана. CORTEX е разгласен като част от третия кръг на Innovate UK за финансиране на свързани и самостоятелни коли през март 2018 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР