Изявленията на унгарския премиер Виктор Орбан, че наложените срещу Русия

...
Изявленията на унгарския премиер Виктор Орбан, че наложените срещу Русия
Коментари Харесай

Украйна се ядоса на Орбан, обвини го, че разпространява руска пропаганда

Изявленията на унгарския министър председател Виктор Орбан, че наложените против Русия наказания не са ефикасни, са " типичен образец за съветска агитация ". Това съобщи представителят на украинското външно министерство Олег Миколенко, оповестява РБК Украйна.

" Твърдението, че глобите не са раздрусали Русия, е типичен образец за съветска агитация. Санкциите са ефикасни, те доста понижиха способността на съветската военна машина да води война против Украйна ", акцентира той.

Николенко също по този начин осъди Орбан за това, че го е призовал да спре доставките на оръжия за Украйна, тъй като това уж няма да помогне за успеха над Русия.

" Осигуряването на оръжия за Украйна избавя живота на украинците. Ако глобите и оръжията бяха неефективни, Кремъл нямаше да употребява големи запаси, с цел да ги дискредитира, и нямаше да се пробва да ги спре ", съобщи представителят на украинското външно министерство.

На 23 юли Орбан съобщи, че в украинския спор, защото глобите, наложени против Русия, са имали слаб резултат. " Необходима е нова тактика, която да се концентрира върху мирните договаряния и изработването на положително предложение за мир вместо върху спечелването на войната ", сподели той.

Същевременно той съобщи, че 86 унгарци са починали при военните дейности в Украйна, тъй че не трябва да се позволява Унгария да бъде въвлечена в спора. Орбан също по този начин счита, че спорът може да бъде позволен единствено посредством разговор сред Москва и Вашингтон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР