Изявленията на бившия посланик на САЩ в Москва Джон Съливан

...
Изявленията на бившия посланик на САЩ в Москва Джон Съливан
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че подготвят провокация с отровни химикали в Украйна

Изявленията на някогашния дипломат на Съединени американски щати в Москва Джон Съливан за проектите на Русия да употребява химически оръжия в зоната на специалната военна операция се преглеждат като желание на самите Съединени щати и техните съучастници да извършат провокация с токсични химикали в Украйна. Това заяви на брифинг началникът на Войските за радиационна, химическа и биологична отбрана (ВХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов, оповестява ТАСС.

„ На 22 февруари авторитетна американска неправителствена организация организира конференция за събитията в Украйна. По време на това събитие някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан направи изказване: „ Руските войски възнамеряват да употребяват химическо оръжие в зоната на специфичната военна интервенция “. Разглеждаме тази информация като желание на самите Съединени американски щати и техните съучастници да извършат провокация в Украйна благодарение на отровни химикали “, сподели Кирилов.

Според началника на войските на РХБЗ подготовката за провокацията " тече с цялостна мощ ". Така на 10 февруари бяха доставени химическите субстанции в Краматорск във вагон на трен, който беше съпроводен от непознати жители. Той беше изтеглен на територията на Краматорския металургичен цех. Химикалите са разтоварени под контрола на чиновници на СБУ и представители на командването на Въоръжените сили на Украйна.
Кирилов акцентира, че във вагона е имало 16 запечатани железни кутии. Половината от тях са имали знак за химическа заплаха, надпис BZ, както и маркировка с две червени линии, съответстващи на класа отровни субстанции с краткотрайно детоксикиращо деяние. „ Този ​​химикал предизвиква остра неуравновесеност, дезориентация, халюцинации, нарушаване на паметта “, сподели началникът на войските на РХБЗ, като напомни, че потреблението на BZ е неразрешено от член 1 от Конвенцията за химическите оръжия.
Във вагона са били открити и пет кутии с надпис CS-Riot и три - CR-Riot, обозначени с една алена лента, която дава отговор на субстанции с дразнещо деяние. „ Товарът беше подложен на бронирана техника американско произвеждане, която в състава на конвоя се придвижаше към линията на прикосновение “, сподели Кирилов.

По думите на началника на войските на РХБЗ, на 19 февруари украинската страна е разтоварила в Краматорск 11 вагона с надписи „ Строителни материали “ и „ Цимент “, които в действителност са съдържали шрапнелни муниции. Според информацията, с която разполага съветското министерство на защитата, Съединени американски щати са модернизирали шрапнелните снаряди за сухопътните сили, като са ги оборудвали с дразнещи субстанции.
Според съветското министерство на защитата Евроатлантическият координационен център за реагиране при бедствия възнамерява да достави на Украйна огромна партида персонални защитни средства, в това число 600 000 ампули противоотрови против органофосфорни отровни субстанции, повече от 3 милиона антиконвулсивни таблетки, медикаменти за детоксикация, повече от 55 000 комплекта персонални защитни средства съоръжение, отбрана, 55 хиляди противогази, 13 хиляди самостоятелни противохимични опаковки. Тази доставка беше оправдана с това, че уж „ съветските войски към този момент са употребявали муниции с фосфорен състав и могат да употребяват отровни субстанции по време на плануваното изостряне на обстановката “, сподели генерал-лейтенант Игор Кирилов.
„ Фактите на едновременната доставка на токсични химикали и средства за отбрана против тях демонстрират опит за осъществяване на огромни провокации с потребление на военния психотропен токсичен сътрудник BZ по време на спора “, акцентира Кирилов. Той също по този начин напомни, че BZ е общоприет химически сътрудник на американската войска и е бил необятно употребен по време на войната във Виетнам.
Източник: ТАСС
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
28 Фев 2023100127 Фев 202336627 Фев 202319425 Фев 2023240125 Фев 202327224 Фев 20231435Коментариnan28 Фев 2023 9:34ч.
изцяло допустимо. ситуацията на бандервоците е дроб на фронта и началството (най-демократичната страна на цивилизования свЕт) се чуди каква гнусота да измисли
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати??...28 Фев 2023 9:50ч.
Само едно не разбирам - откакто съветското разузнаване, което очевидно си прави работата, щом този вагон с химически субстанции е засечен и разказан толкоз в детайли, за какво не е погубен навреме?! Ако задачата е да оставят хохлите в действителност да употребяват химическо оръжие на бойното поле, това несъмнено ще докара и до жертви, което надали си коства цената на човешки животи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Н.Н.28 Фев 2023 13:33ч.
Сигурно тъй като гърмежът ще провокира химическо замърсяване и екологична злополука и ще обвинят Русия за това.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати свободен28 Фев 2023 13:36ч.
НЕ Е ВЗРИВЕН ЗАЩОТО,ТЕЗИ БОЙНО ОТРОВНИ ХИМИКАЛИ НЕ съдебна експертиза УНИЩОЖАВАТ ТАКА. ПРИ ВЗРИВЯВАНЕТО ИМ КАТАСТРОФАТА ЗА РАЙОНА Е ФАТАЛНА.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мислещ28 Фев 2023 14:00ч.
Изглежда, че единствения начи за заличаване на тези химически оръжия и химикали, е посредством потреблението на тактическо нуклеарно оръжие?! И с доставката в Украйна се предизвика Русия да го употребява първа, с цел да се търсят оправдания за ответен американски отговор! За нас заплахата е, че доставката е стана през Одеса (т.е. по море) и не се споделя от къде са минали контейнерите - през Румъния или през България?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Azaz28 Фев 2023 9:55ч.
Вижте това декласифицирано видео от експиремент в американската войска с BZ https://m.youtube.com/watch?v=4rW0wqSUx-E
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати е тъкмо това се случва28 Фев 2023 10:46ч.
с украинците, които не желаят да водят война. Биват дрогирани и превръщани в зомбита. На ФАЩ ще им се търси сметка и за тези нацистки приоми. Много хора се чудят по какъв начин ги принуждават да водят война? Ами по този начин - като ги дрогират. Почне ли готовност и от БГ чакам същото - отвличания и дрогиране.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати остаряло, изтъркано, скучно до втръсване28 Фев 2023 10:22ч.
Същата работа като в Сирия - като пристигна неизпълним напън на фронта, пускат химическия токсичен газ... и след това рупори като Белингкет и Обсерваторията стартират да упрекват Асад и руснаците, че употребявали химическо оръжие. През това време " цялата евр(оп)ейска интернационална общественост " се надпреварва да лае с най-бясна русофобска пяна по медиите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати паф28 Фев 2023 10:25ч.
низък народ са янките, затуй ги ненавижда целия свят! нищо свято, нищо скъпо нямат те, тъй като нямат вековна история, тъй като са наследници на избягалите от европа нарушители!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Приготвиха ли28 Фев 2023 10:48ч.
украинските сини каски?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Маги28 Фев 2023 10:49ч.
Генът е огромна работа! В Съединени американски щати преди време са отишли най-големите авантюристи и нарушители и по тази причина целеустремено са избили локалното население, с цел да завладеят земята му. И не престават да избиват тези, които се опълчват на нападателните им проекти и пазят ползите си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати американският народ28 Фев 2023 11:07ч.
В голямото си болшинство е стадо от добродушни овце. Обикновеният американец не е злобен човек, само че е толкоз малоумен, доверчив и профан, че на картата не може да откри Русия, камо ли Украйна. Хабер си няма от история. Може да бъде лъган и манипулиран от властта, както й пристигна... При това състояние не е чудно за какво, през миналите десетилетия, властта в Съединени американски щати се трансформира в най-отвратителното нещо на света. Машата на най-тъмните и сатанистки сили на планетата! Съединени американски щати от " страна фантазия " стана страна помийна яма. А американците се трансфораха също по този начин в жертви на тази власт, както и останалите хора по света.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Е по какъв начин да го унищожат,28 Фев 2023 11:41ч.
нали като го взривят, ще се разпръсне на всички места и ще стане огромно замърсяване в близост и жертвите ще са големи?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Н.Н.28 Фев 2023 13:37ч.
Мда, и след това става напълно банално да обвинят Русия, ще кажат примерно, че това са химикали за химическата индустрия и Русия преднамерено е взривила тези вагони, с цел да ги употребява като химическо оръжие.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ПРЕПОРъЧВАМ (зип):28 Фев 2023 12:13ч.
Поражение Украины не означает окончания войны скоро начнётся второй раунд Тьерри Мейсан https://zavtra.ru/blogs/porazhenie_ukraini_ne_oznachaet_okonchaniya_vojni ПАРИЖ (ФРАНЦИЯ) | 21 ФЕВРАЛЯ 2023 SOON THE SECOND ROUND The defeat of Ukraine does not mean the end of the war by Thierry Meyssan https://www.voltairenet.org/auteur29.html?lang=en
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023143107 Фев 2023182526 Фев 2023706418 Фев 20231406
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР