Изявлението, дадено на полицията от жената, приготвила смъртоносния обяд с

...
Изявлението, дадено на полицията от жената, приготвила смъртоносния обяд с
Коментари Харесай

Смъртоносният обяд с гъби: Има сериозен проблем с показанията на готвачката

Изявлението, обещано на полицията от дамата, приготвила смъртоносния обяд с гъби, вследствие на който починаха трима души, може да не бъде употребявано като доказателство, в случай че делото стигне до съда.

Deadly mushroom lunch twist as major problem with cook Erin Patterson's statement to police comes to light
— Daily Mail Australia (@DailyMailAU)
Според Herald Sun детективите от отдел " Убийства " са получили изказването на Ерин Патерсън, в което тя разказва в детайли своята версия за събитията, само че документът по този начин и не е бил подписан, което го прави неприемлив в правосъдното произвеждане. 

Хедър Уилкинсън, 66-годишната ѝ сестра Гейл Патерсън и шурей ѝ Дон Патерсън, и двамата 70-годишни, умират след консумация на говеждо месо " Уелингтън " в дома на госпожа Патерсън в Леонгата, югоизточната част на щата Виктория, на 29 юли.

Съпругът на госпожа Уилкинсън, Иън Уилкинсън, 68 година, е единственият човек, който оцелява след храненето. Той се разболява тежко и прекарва съвсем два месеца в болница. 

Адвокатът на госпожа Патерсън дава показанията ѝ на полицията на щата Виктория и на медиите още през август. Нито полицията на щата Виктория, нито юристите на госпожа Патерсън са удостоверили дали документът е бил подписан, или не. 

" Ако не са сложили перо върху хартия, това не е изказване. Неподписано изказване не е доказателство " , споделя един от юристите по наказателни каузи, чието име не се оповестява. 

Адвокатът на отбраната Джордж Балот твърди, че неподписаният документ значи, че госпожа Патерсън " не се е заклела в съдържащите се в него въпроси "

" Представям си, че изказването на пръв взор е документален слух ", споделя той пред изданието. 

Той прибавя, че е " доста извънредно " юристът на госпожа Патерсън да е показал изказването, преди тя да бъде разпитана или упрекната.  

Източник от полицията споделя, че неподписаното изказване може да направи наличието му по-малко значимо. 

Daily Mail Australia не допуска, че госпожа Патерсън по какъвто и да е метод е виновна за някой от смъртните случаи или отравянията.

Междувременно се счита, че единственият оживял от смъртоносния обяд с гъби сътрудничи на полицията след мощна обществена демонстрация след възпоменанието на брачната половинка му. 

: Mushroom victim Ian Wilkinson seen for the first time at Heather’s memorial in Korumburra
— 7NEWS Australia (@7NewsAustralia)
Пастор Йън Уилкинсън оплака починалата си брачна половинка в сряда при първата си обществена поява, откогато самият той се разболя.

Пасторът на баптистката черква се завърна вкъщи на 22 септември, където продължава да получава помощ от домашни болногледачи. 

След осем седмици в болница господин Уилкинсън изглеждаше по-слаб и бледен, в сравнение с единствената му фотография, която медиите разгласиха, откогато се разчу за нещастието. 

Australia mushroom deaths: Heather Wilkinson remembered
— BBC News Australia (@BBCNewsAus)
Униформени служители на реда следиха господин Уилкинсън, до момента в който той стоеше и разговаряше с доброжелатели повече от час след помена на жена си.

Служители под прикритие също се очакваше да бъдат измежду опечалените в очакване на Ерин Патерсън, която не се появи.  

Г-н Уилкинсън ги прегръщаше един по един и споделяше истории с опашката от другари, родственици и енориаши, които си проправяха път назад към закрития център за отдих в Корумбура, където се организира службата. 

Носейки черна маска, господин Уилкинсън не показваше боязън да не се разболее, до момента в който продължаваше да поддържа връзка с повече от 300 души, които участваха на помена на брачната половинка му. 

Дори когато силите му отслабнаха, господин Уилкинсън още веднъж седна на столчето на проходилката си, където продължи да беседва с всички, които пожелаха да поддържат връзка с него. 

Часове по-рано господин Уилкинсън самоуверено се сблъска с медиите, като мина непосредствено през входната врата на центъра за отдих около орда кореспонденти и камери.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР