Изявите на Роджър Федерер през изминалите две години на професионалната

...
Изявите на Роджър Федерер през изминалите две години на професионалната
Коментари Харесай

Макенроу: Федерер е неповторим, очаквам с нетърпение завръщането му

Изявите на Роджър Федерер през миналите две години на професионалната сцена бяха мощно лимитирани, като през 2021-а 20-кратният първенец от Големия шлем изигра едвам 13 мача. След като позволи проваляне в поредни сетове в четвъртфиналната фаза на Уимбълдън, Маестрото разгласи, че ще се подложи на трета интервенция на коляното в границите на последните 18 месеца, а датата на завръщането му в Тура към момента не е известна.

Пред Eurosport един от най-успешните състезатели в историята - Джон Макенроу, показа упованията си за бъдещето на Федерер в Тура. Той разяснява по какъв начин чака да се развие кариерата на швейцареца в тези последни за него години на професионалната сцена, а ето и най-любопитното от изявлението му:

" Федерер е най-класният състезател и има несравним жанр. Няма втори като него. Това е и повода като един същински почитател на Роджър, аз да чакам с неспокойствие завръщането му в Тура. Контузиите и възрастта обаче се колебая да му разрешат в миналото още веднъж да се показва на равнището, с което завоюва сърцата на хората по света в предишното.

През 2016 Федерер още веднъж имаше проблеми с крайници. Тогава той отсъства в продължение на шест месеца, а през огромна част от този интервал куцаше и даже в даден миг използваше патерици за напредването си. След като се завърна обаче на корта, Роджър завоюва Australia Open, въпреки никой да не очакваше сходен процес на събитията. Ако Федерер успее да завоюва Уимбълдън още един път в своята кариера, това би бил най-удивителният от всичките му триумфи. Дори и да не го направи обаче, той може да окачи ракетата без да бъде отчаян, тъй като е постигнал прекалено много през всичките тези години. " - приключва Макенроу.

Източник: Tennis World USA

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР