Известно е, че САЩ са зависими от автомобилите. Данните от

...
Известно е, че САЩ са зависими от автомобилите. Данните от
Коментари Харесай

Как автономен влак-автобус може да трансформира градския транспорт

Известно е, че Съединени американски щати са подвластни от колите. Данните от преброяването демонстрират, че единствено 2% от пътуващите употребяват всеобщ бърз превоз, като метрото, а железопътните планове в Съединени американски щати могат да костват милиарди долари и да лишават десетилетия, с цел да бъдат приключени.

Градовете по целия свят оферират леки железопътни системи, само че те или се редуцират доста, или въобще не се случват заради разноските за слагане на релси в пътното платно. Това е мощно разрушително за бизнес общността “, сподели Лиза Чембърлейн, началник на връзките в Глобалния център за градска промяна към Световния стопански конгрес. „ За жителите е доста скъпо. “

Китайска компания има коренно ново решение, оповестява CNBC. Това е хибрид сред трен и рейс, който се движи на гумени колела, само че следва авансово избрана писта. Нарича се Autonomous Rapid Transit (ART) и е създаден от CRCC – китайски производител на всеобщ превоз.

Така че отидох там с мисълта, че това ще бъде нещо скрито като рейс “, сподели Питър Нюман, професор по резистентност в университета Къртин в Пърт, Австралия. „ Ще наподобява като трамвай, само че в действителност е рейс. Но когато се качих, беше трагично друго. Чувствах се като във трен. “

ART транспортното средство коства към 2.2 милиона $, което е към 1/5 от цената на обичайната трамвайна система на миля. Той употребява стабилизираща технология, като дейни системи за окачване, които му оказват помощ да го направи по-стабилен от градски рейс.

Гледайте видеоклипа, с цел да видите по какъв начин работи ART и по какъв начин може да бъде от изгода за градовете в Съединени американски щати.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР