Първото в историята напълно електрическо Maserati SUV бе представено на

...
Първото в историята напълно електрическо Maserati SUV бе представено на
Коментари Харесай

Първият електрически SUV на Maserati бе представен в България

Първото в историята изцяло електрическо Maserati SUV бе показано на 12 април в сърцето на Боровец, в красивите обятия на Park Hotel Ela. Събитието по формалното показване на новия модел на италианския авто бранд без аналог бе подкрепено от „ Електрохолд “ – водеща електроенергийна група в България.

Проектирано с технология от пистата, предопределено да наелектризира всекидневието, 100% електрическото Grecale Folgore („ мълния “ от италиански език), е създадено с решенията от Формула Е за пъргаво показване на пътя и се трансформира в автомобил на 2024 година



От 0 до 100 км Grecale Folgore форсира единствено за 4.1 секунди, като доближава 220 км/ч. Колата е задвижвана електромотор с мощност 558 конски сили (105 kWh).
Електрическо е, само че по метода на Maserati
С едно цялостно зареждане на батерията Grecale Folgore изминава до 550 км. Италианският авто бранд без аналог в премиум сегмента създаде и ултрабързо зареждане за всяко пътешестване – до 80% от батерията на публични зарядни станции единствено за 29 минути.



Смелият дизайн на Maserati прегръща електрическите нововъведения, като става ентусиазъм за модерна нова гама от цветове и материали. Напълно електрическо, само че с тъкмо толкоз пространство, колкото може да се чака от Grecale. В купето водачът и пасажерите могат да се радват на деликатно направените елементи, до момента в който се любуват на изключителната широта на Grecale и пространството за краката откъм гърба. Багажникът разполага със забележителна съдържимост от 535 литра, с цел да се приспособи към всеки нов ден. 

Изборът на нови колела Aero, особено създадени за Grecale Folgore способства за по-добра аеродинамика, подобрявайки стабилността и сцеплението.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР