Известният руско-грузински балетист и хореограф Николай Цискаридзе - член на

...
Известният руско-грузински балетист и хореограф Николай Цискаридзе - член на
Коментари Харесай

Балерина от Болшой театър със скандални разкрития

Известният руско-грузински балетист и хореограф Николай Цискаридзе - член на балет " Болшой " в интервала от 1992-2013 година и ректор на Академията за съветски балет " Ваганова ", упрекна в полов тормоз някогашния шеф на най-големия оперен и балетен спектакъл в Русия - Сергей Филин.

В скандално изявление в YouTube 47-годишният актьор споделя за половия тормоз, който Филин е упражнявал върху балерината Анджелина Воронцова на още нежната за нея 15-годишна възраст.

" Филин се осмели да ми каже в лицето: " Ти си мъдро момче, посъветвай я да направи избрани неща и всичко ще ѝ се получи ", споделя хореографът. " Казах му: " От в този момент нататък съм погнусен да приказвам с теб. Станах и си потеглих ", разказва срамната обстановка Цискаридзе.

Враждата сред двамата става открита, откакто през 2013 година Анджелина Воронцова събира храброст и обществено разкрива грозната истина за Филин. По думите на Цискаридзе точно в този миг, в който Воронцова заявявяила, че е била обект на тормоз от страна на Филин, самият той също прекратил всевъзможни взаимоотношения с шефа.

Хореографът добавя още, че разкритията на Анджелина освен че не помогнали на младото момиче да получи търсената поддръжка, само че и настроило цялото театрално управление против нея. Озлобеното отношение към нея я принудило да напусне " Болшой спектакъл ".

" Тя сподели истината и съвсем беше убита ", продължава описа си Цискаридзе. " Толкова доста я мразеха, тъй като е красива и надарена! Едва 15-годишна тя бе преследвана и унижавана от този мъж. И изненадващо понесе всичко това. Тази гадина ѝ оказа голям напън! ", обобщава Цискаридзе.

Днес 29-годишната Анджелина Воронцова е примабалерина на " Михайловски спектакъл ", Санкт Петербург. За момента представители на " Болшой спектакъл " са отказали да разясняват скандалното изказване на хореографа пред Gazeta.Ru, представен от woman.bg. Като причина за отхвърли си показали " високата ангажираност на театъра преди няколко министър председатели ". Подкрепа на думите си обаче Цискаридзе получава от някогашната примабалерина на театъра Анастастия Волочкова. Тя удостовери думите на хореографа и даже не спести някои други шокиращи детайлности, свързани с провеждането на полови оргии, които управлението провежда за свои специфични посетители.

По думите на Волочкова балерините на " Болшой " са принуждавани да си лягат с някои избрани хора под опасността, че в случай че не го създадат, ще изгубят функциите си. По нейни изказвания в театъра царял безпорядък и корупция, а балерините били " превръщани в проститутки ". Началото на целия този смут било сложено през 2000 година, когато тя била уволнена от театъра поради непокорния си темперамент и нежеланието ѝ да се подчини на сходни заповеди.

" Станах пленник на обстановката, когато в репертоарната на " Болшой спектакъл " започнаха да се намесват парите. Баровците даваха тлъсти торбички и споделяха: " Ето тази спа с мен и ще танцува, а другата – не, изгонете я "...

След като е изхвърлена от трупата на театъра, тя повежда дело против уволнението си и го печели. " След като завоювах делото против " Болшой ", доста девойки събраха храброст да ми опишат какви ужаси се случват в театъра. Кръг от олигарси, управителен от Анатолий Иксанов, провел купони, до момента в който снимал в дворци в Лондон и Париж. Ръководството изпращало балерини на тези събирания, като ги предупреждавало, че ще има " продължение " и са длъжни да забавляват гостите даже в леглото. Ако девойките откажели, с функциите им било свършено ", споделя Анастасия.

Съветът на Волочкова към девойките да създадат скандалните действия на управлението на " Болшой " обществено притежание обаче, бил отритнат от тях мигновено. " Не, опасяваме се ", дали отговор ѝ те, допълвайки, че единствено тя и Цискаридзе са единствените, осмелили се да кажат истината на обществото за властващия разврат и сласт в театъра.

Волочкова приказва и за издевателството върху нея, който бил упражняван от някогашния началник на балетната натрупа на " Мариинския спектакъл " - Махар Вазиев. Тя твърди, че той ѝ е бил сложил условия " от персонален и финансов темперамент ".

" Бях на 18 години, когато този мъж се опита да трансформира живота ми в призрачен сън ", споделя Волочкова. След като отпътувал за Милано, с цел да оглави балетната натрупа там, отношението му към Анастасия и други нейни колежки се трансферирало към италианските балерини. Ръководството обаче научило скоро за бруталните му желания и го изгонило от театъра. Същият този Махар Вазиев през днешния ден е шеф на балетната натрупа " Болшой " от 2016 година насам. Волочкова е безапелационна, че точно той е индивидът, който сега продължава да унищожава престижа, положителното име и високото равнище на " Болшой спектакъл ", принизявайки го до отблъскващ коптор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР