Известният руски журналист Аркадий Бабченко беше убит в Киев. Той

...
Известният руски журналист Аркадий Бабченко беше убит в Киев. Той
Коментари Харесай

Известен руски журналист беше убит в Киев

Известният съветски публицист Аркадий Бабченко беше погубен в Киев. Той е бил прострелян в гърба пред дома си и умрял от раните си в кола за спешна помощ на път за болничното заведение, оповестиха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на украинската полиция.

Жена съобщила по телефона в службата за незабавна помощ, че е намерила брачна половинка си в кръв в дома им, прецизираха от полицията и изказваха съмнение, че убийството на Бабченко е обвързвано с професионалната му работа.

Станало е в дома му в Днепровски регион в Киев. Жена му била в банята, когато чула пукот. Когато излязла, видяла мъжа си оцапан с кръв, сподели представителят на полицията Ярослав Тракало.

Ройтерс отбелязва, че Бабченко е един от най-известните съветски военни репортери, само че е напуснал Русия, страхувайки се за живота си.

ТАСС напомня, че с изключение на публицист и боен сътрудник, той е и публицист. Бабченко работел за в. “Московский комсомолец”, за малките екрани ТВЦ и Първи канал, пишел публикации за в. “Новая газета”. Той e в Киев от август 2017 година и водел предаване по кримско-татарската телевизия АТР.

Биография

Аракадий Бабченко е прочут боен журнаист. Той е взе присъединяване в първата чеченска война като наборник, а във втората като наемник. През 2000-та година минава в запаса с чин старшина от армията. След това работи като сътрудник в „ Московский комсомолец”, сътрудник на съветската НТВ, където води военно предаване. По-късно работи в „ Новая газета “ с убитата Анна Политковская.

През 2014 той отразява процеса на промяна на властта в Украйна, а през 2015 година подава желае до Върховния съд за разсекретяване на данните за починали в спокойно време военнослужещи. През декември 2016 разгласява пост, в който отхвърля да скърби за починалите актьори в разрушилия се аероплан, пътували до Сирия. През февруари 2017 година напуща Русия поради закани за живота му и този на фамилията му. Живее в Чехия, Израел, а през август 2017 се придвижва дефинитивно в Украйна. Там работи за канала ATR, където води лично предаване.
Сам себе си журналистът наричал „ отстъпник “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР