Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си

...
Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си
Коментари Харесай

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният управител на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще форсира или забави мечия пазар. В скорошен подкаст Юско насочи вниманието върху два основни детайла на крипто бранша - Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

Сривът на FTX засегна директно крипто общността изключително откакто каскадните резултати се разпростряха.  Тъй като доверието на вложителите се стопи към централизираните крипто тържища, те бяха подложени на напън да обезпечат повече отчетност и бистрота.

Също по този начин доста клиенти на централизирани тържища започнаха да трансферират средствата си в студени портфейли, а това  са единствено няколко аргументи, заради които мечият пазар може да се задържи по-дълго от предстоящото. 

В подкаста Юско осветли две събития, които съгласно него могат съществено да застрашат стойностите на криптоактивите. 

Притеснения по отношение на GBTC

Според него случаят с FTX, дружно с проблемите от страна на Genesis Capital (подобен на Grayscale), има капацитета да навреди съществено на пазара. 

На първо място, той изрази угриженост по отношение на евентуалната разпродажба на GBTC. 

Grayscale Bitcoin Trust е най-големият Биткойн фонд, който разрешава на вложителите да получат достъп до BTC, без действително да купуват актива. След срутва на FTX основният изпълнителен шеф на DCG (компанията зад Grayscale) Бари Силбърт разкри, че е заседнал в задължения на стойност $2 милиарда.


 


Притеснения по отношение на Tether

След това Марк Юско показа за второто си терзание, а точно водещата по пазарна капитализация постоянна монета Tether (USDT) и връзката ѝ с FTX, откакто процентите от активите на Tether в бахамска банка остават неразкрити.

Той добави, че сега се следи наклонност на увеличение на броя на транзакциите на USDT. Освен това съгласно него обстоятелството, че създателя на FTX, Сам Банкман-Фрийд и Tether държат парите си в една и съща бахамска банка е стеснителен.

Цялото изявление може да видите тук :

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР