Известният инвеститор Рей Далио изрази загриженост относно огромния дълг на

...
Известният инвеститор Рей Далио изрази загриженост относно огромния дълг на
Коментари Харесай

САЩ на кръстопът – дългът може да продължи да се увеличава експоненциално

Известният вложител Рей Далио изрази угриженост по отношение на големия дълг на Съединените щати, като допусна, че той може да излезе отвън надзор.

В неотдавнашно изявление милиардерът акцентира, че приходите на страната не дават отговор на финансовите ѝ отговорности. Той акцентира на тревожната наклонност да се заемат пари, с цел да се обслужва действителен дълг – цикъл, при който растежът на дълга надвишава растежа на приходите, което в последна сметка води до ограничение на опциите за харчене – това се отнася както за физическите лица, по този начин и за държавното управление.

Далио посочи, че това възходящо дългово задължение постанова увеличение на заемите, което води до утежнителен резултат. Ситуацията се утежнява, защото Съединени американски щати се стремят да продават повече облигации на задгранични субекти. Въпреки това той предизвести, че политическите различия и публичните проблеми могат да възпрат други страни да купуват американски държавни скъпи бумаги, което ще задълбочи несъответствието сред търсенето и предлагането.

Инвеститорът посочи, че към 40% от американския дълг се продава на задгранични лица, като изрази опасения, че вътрешните политически и обществени спорове могат да възпрат интереса на задграничните страни към закупуването на облигации. Той акцентира, че е от решаващо значение икономическата непоклатимост на страната, определяна от нейното финансово здраве.

Изтъквайки идните провокации, Далио акцентира нуждата Съединени американски щати да укрепят икономическото си състояние, като акцентира на смисъла на удобната финансова позиция – аспект, който сега се намира в рискова непосредственост до основна повратна точка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР