Известният икономист Питър Шиф наскоро сподели прозрения, които предполагат потенциална

...
Известният икономист Питър Шиф наскоро сподели прозрения, които предполагат потенциална
Коментари Харесай

Цената на Биткойн може да спадне ако има пробив при златото – Питър Шиф

Известният икономист Питър Шиф неотдавна показа прозрения, които допускат евентуална връзка сред скока на цените на златото и евентуалните провокации пред Биткойн (BTC).

Аргументите му се концентрираха върху концепцията, че пробивът при златото може да съвпадне с крах за Биткойн . Тази вероятност подхожда на описа, съгласно който последователите на Биткойн употребяват неналичието на доста придвижване на златото, с цел да разпространяват Биткойн като цифрова опция.

Шиф обаче счита, че когато златото, веществен актив, стартира да се показва добре, няма причина да се избира това, което той възприема като по-малко достоверен сурогат като Биткойн.

Скептицизмът на Шиф във връзка с Биткойн произтича от сравнението му със златото, като се акцентира общото им предопределение като сигурни активи по време на инфлация и пазарна неустановеност.

Макар че и златото, и Биткойн служат за запазване на стойност, Шиф акцентира спекулативния темперамент на BTC, което поражда подозрения по отношение на неговата резистентност при същинска финансова рецесия. Относителната младост на криптовалутата във финансовата сфера евентуално я излага на по-голяма пазарна волатилност спрямо от дълго време откритата надеждност на златото.

Прогнозата на Шиф допуска евентуална пазарна динамичност, при която повишението на цените на златото съответствува със спад в цената на Биткойн. Важно е обаче да се означи, че тази прогноза не дефинира дефинитивно превъзходството на единия актив над другия.

Вместо това тя акцентира историческата наклонност на вложителите да търсят леговище в по-малко волатилни активи по време на турбулентни интервали.

Тъй като Шиф предвижда евентуално повишаване на цените на златото, пораждат въпроси за това по какъв начин BTC може да отговори със спад. Продължаващата полемика по отношение на ролята на златото и Биткойн в капиталовите портфейли прибавя дълбочина към пазарните полемики, като вложителите деликатно следят световното икономическо развиване за сигнали.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР