Известен германски вирусолог смята, че ще се стигне до тестване

...
Известен германски вирусолог смята, че ще се стигне до тестване
Коментари Харесай

Извънредните мерки може да траят година заради забавяне на епидемията

Известен немски вирусолог счита, че ще се стигне до тестване на всички работещи, с цел да може стопанската система да работи.
Професор доктор Кристиян Дростен е вирусолог от международна големина и поучава немското държавно управление за ограниченията, които би трябвало да се подхващат по време на епидемията. Едно от най-забележителните му достижения е проучването му на вируса на SARS през 2002-03 година като показва, че не е бил толкоз нападателен като Коронавирус 19. Дростен поддържа подкаст за пандемията за тв NDR.
Резултатите на Германия в битката с вируса се разискват интензивно, защото в страната има към този момент 27 513 случая и единствено 98 умряли. В просторно изявление пред Die Zeit проф. Дростен изяснява ограниченията, които подхваща страната, и прави прогнози. Ключовото му предугаждане е, че изключителното състояние в някакви вариации, може би ще продължи година . И по тази причина от една страна би трябвало да се откри метод стопанската система да не стопира и децата да вървят на учебно заведение.
Негов сътрудник даде мрачна прогноза и за футбола
" Вероятно няма да продължим да съблюдаваме всички ограничения тъкмо както бяха въведени в този момент. Ще ги поправяме, някои неща ще бъдат отстранени последователно. Но в началната фаза, която е в интервала от в този момент до седмицата след Великден - в Германия е на 12 април, ние в действителност би трябвало да предприемем строги дейности и да следим деликатно развиването на броя на случаите.
Могат да се вземат избрани ограничения особено за рисковите групи, да вземем за пример да се тестват възрастните хора и хората в риск, и те да са с преимущество, когато става въпрос за банкет в болница.
Хората в по-висок риск ще би трябвало да продължат да работят от у дома за нескончаем интервал . Би могло да се търсят способи за уединяване на възрастните хора вкъщи. Могат да се вкарат куриерски услуги, тъй че да им се доставят хранителни артикули. Доброволци биха могли да оказват помощ на военните. В ежедневния живот, децата ще би трябвало да се държат надалеч от хората в риск допустимо най-стриктно ", споделя Дростен.
За да тръгнат децата отново на учебно заведение, той счита, че могат да се употребяват избрани коридори в постройките, с цел да не се срещат учениците. Да няма огромно и дребни междучасия. Големите общи обществени пространства да не се употребяват.
" В медицинските среди към този момент се разисква концепцията хората да се тестват, с цел да могат да вървят на работа. Ако има антигенни проби разполагаем, тази процедура ще може да се приложи и към други професионални групи. Освен това, в случай че приемем, че по време на актуалната вълна в Германия се заразят сред 10 и 15 милиона души, това значи, че до есента ще имаме огромен брой хора с антитела . ", споделя професорът. Той счита, че в края на май Германия ще е произвела към този момент сигурни и бързи антигенни проби. Принципът им на деяние е сходен на тестванията за бременност.
Професорът особено акцентира, че решенията, които се вземат за ограничение на епидемията, са политически , разяснявайки по-строгите ограничавания, които вкара Германия нощес. " Лекарите единствено поучават държавното управление. Аз мога да кажа по какъв начин стоят нещата като вирусолог. Има неща, които не са в моята област на подготвеност. Там аз към този момент не съм академик, а частен жител. Нямам мандат от гласоподавателите. Целта е да се попречи на колкото се може повече хора да са в контакт един с различен. "
За разлика от другите европейски страни Германия стартира още в края на февруари всеобщо тестване, само че Дростен споделя, че " ние просто не можем да усилваме потенциала си за тестване със скоростта, с която пораства броят на случаите. Тъй като няма да сме способни да тестваме всички, статистиката ни ще бъде непълна. Равнището на смъртност също ще нарасне. Ще наподобява, че вирусът е станал по-опасен, само че това ще бъде статистическо деформиране . То просто ще отразява обстоятелството, че ние пропущаме от ден на ден и повече случаи.
Ще настъпи миг, в който случаите на болестта ще се рапортуват единствено въз основата на признаците и тогава статистиката ще стартира да ги отразява. В същото време, наличните проби /има поради надеждните лабораторни тестове/ ще би трябвало да се запазят за хората в максимален риск. Ако една другояче здрава ученичка лежи на дивана у дома и гледа Netflix, аз като персонален доктор не желая да знам дали е положителна за вируса или не. Тя дано си седи на дивана и да оздравява.
Но когато 70-годишният ми пациент се разболее и е изолиран у дома, аз ще го тествам, с цел да мога по-късно да му се обаждам на всеки два дни и да го запитвам по какъв начин е дишането му. По този метод, той може да бъде признат в болница задоволително рано, без да е належащо неотложно да бъде признат в интензивно поделение. "
Дростен още веднъж изяснява тактиката на немските управляващи да се забави кривата на инфектираните, на която се противопоставяха Англия и Швеция да вземем за пример, които избраха метода на така наречен групов инстинкт, само че към този момент се отхвърлят.
" Ние би трябвало да понижим броя на случаите в този момент. Иначе няма да можем да се оправим и единствено след няколко седмици ще имаме тъкмо същите проблеми като Италия . Ние имаме повече кревати и може би сме малко по-добре подготвени. Ако изхождаме от сегашните данни, ще би трябвало да удвоим потенциала на интензивните си отделения, с цел да можем най-малко да доближим броя на хората, които ще имат потребност от интензивна грижа. За да се подготвим ни е нужно време, което се надяваме да си осигурим със сегашните ограничения. ", изяснява вирусологът.
Дростен споделя, че измежду рисковите групи са и хората с наднормено тегло : " Ние знаем, да вземем за пример, че висок показател на телесната маса е главен рисков фактор за COVID-19, както и коронарната болест на сърцето. Пневмонията слага сърдечно-съдовата система под голямо напрежение. Ако тази система към този момент е повредена, може да не издържи на това напрежение. А има доста хора на възраст сред 35 и 50 години, които живеят с такива рискови фактори ", прибавя той, представен от Сега.
Сред медикаментите, които се разискват сега, той приема единствено медикамента приема против ебола. " Виждам антивирусното лекарство Ремдезивир като най-хубавия вид. Първоначално то е създадено за лекуване на ебола. В момента се вършат изследвания. Засега производителят позволява потреблението му единствено за хора, които към този момент са съществено заболели, по специфичен протокол и единствено за къс интервал.
В идеалния случай би било допустимо да се дава на пациентите по-скоро, само че с цел да стане това, ще би трябвало да се оферират доста по-големи количества. Трябва да изчакаме и да забележим какви са първите резултати Не виждам действителни други възможности. Нито лекарството против малария -Хлорохин, нито ХИВ медикаментите Ритонавир / Лопинавир. И двете са обект на клинични изследвания, само че резултатите не са безапелационни. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР