Изведнъж се чува силна сирена в далечината и както хората

...
Изведнъж се чува силна сирена в далечината и както хората
Коментари Харесай

Най-екстремният пазар в света - Maeklong Railway Market

Изведнъж се чува мощна сирена в далечината и както хората си пазарят умерено, по този начин и стремително се отдръпват на безвредно разстояние. Търговците прибират стоката си, с цел да създадат път на влака, а директно до релсите остават единствено артикули, които са задоволително ниски и той не може да ги закачи и повреди.
Когато се зададе тежкото транспортно средство в далечината, картинката на пазара в Маеклонг се трансформира стремително. Търговците освен прибират стоката си, само че и подвигат чадърите, които надвисват върху релсите. Целият пазар утихва, а те стоят неподвижно и придържат покривалата на сергиите си, до момента в който влакът съвсем допира стоката им. Хубавото е, че той се движи с доста ниска скорост – към 30 км/ч. Когато мотрисата отмине всичко се връща по местата си, тентите се спускат и търговията продължава все едно нищо не се е случило. Тази комерсиална повърхност съществува от генерации и доста преди да бъде прекарана железницата през 1905г.


Железницата на Маеклонг се построява на два стадия, които през 1907 година се съединяват и поражда сдружението, което ги ръководи и до през днешния ден. Идеята в началото е била, този релсов път да служи като трасе за транспорт на морски деликатеси и риба от пристанищата на Самут Сакон и Самут Сонгкрам до пазарите в Бангкок.


Днес тя се употребява за транспорт на пасажери, а композициите минават през пазара всеки ден по седем пъти. Туристите би трябвало да знаят, че разписанието им се мени доста постоянно и би трябвало деликатно да възнамеряват пътуването си до Маеклонг.

Купуването на продуктите тук се реализира по два метода – от сергии и разположената пред тях, върху релсите стока, или от преносими колички. Когато влакът се зададе продуктите на земята си остават там, а количките се отместват, с цел да не се стигне до случай. Въпреки това нещастни случаи има, тъй като от време на време хората не преценят добре обстановката и влакът закача някоя от количките или масичките.



Когато влакът дойде и туристите слязат, те имат разполагаем задоволително време да прегледат пазара. Човек може да се удиви какъв брой добре е проведено всичко и какъв брой бързо се възвръща комерсиалният развой, който е бил обезпокоен от прекосяването на влака, в който се движите. Хората са доста вежливи и знаят, че туристите рядко идват единствено да преглеждат, заради което колкото е огромен ползата на посетителите към тях, толкоз огромен е и ползата на търговците и стоката им към купувачите.

Когато се приближите до стоката ситуирана на земята или върху колички, би трябвало да я разгледате добре, тъй като доста постоянно в паниката към задаването на влака, не знаете къде може да е паднал даден артикул. Освен това, надали на доста хора ще се стори привлекателна концепцията да си купят риба или други морски блага и изобщо всевъзможни меса, върху които е минал трен.

Снимки: Getty Images/Guliver
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР