„Извършва се проверка за нарушения по българо-турската граница край Средец,

...
„Извършва се проверка за нарушения по българо-турската граница край Средец,
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Извършва се проверка за нарушения по българо-турската граница край Средец


„ Извършва се инспекция за нарушавания по българо-турската граница край Средец, Бургаско. “ Това заяви пред публицисти в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов. „ Констатирах някои нарушавания, до момента в който бях в региона на Средец. Предал съм ги на съответните служби и се прави проверка”, сподели Симеонов и изясни, че става въпрос за нарушавания при определянето на патрулиращата двойка. По думите му патрулът би трябвало да е формиран постоянно от граничен служител на реда и боец. Там е видял патрулираща двойка единствено от бойци в едни сектори, а в други – единствено от гранични служители на реда, което не е редно.

„ До края на седмицата ще има повече информация за резултатите от инспекцията “, сподели Симеонов във връзка задържаните в Одрин българи, за които се твърди, че са помагали на гюленисти да избягат от Турция. По думите на вицепремиера по границата има подобен трафик, въпреки и не огромен и той се реализира от хора с „ по-ниски морални качества и то постоянно благодарение на „ Гранична полиция “. „ Няма по какъв начин да го отречем това, в целият свят е по този начин, когато изкушенията са огромни, има нарушение на служебните отговорности и влизане в трафик. За страдание България не е изключение, българските гранични служители на реда – също”, добави Валери Симеонов.

Попитан дали България ще отбрани задържаните български жители в Одрин, той сподели, че това може да стане, единствено в случай че имат потребност от отбрана. „ Ако са нарушители, за какво да ги пазиме? Те ще бъдат изправени пред съд? Нали не очаквате от вицепремиера да се изрича и пази престъпници”, сподели още Валери Симеонов. Според наго без значение на чия територия са граничните служители на реда, такива случаи постоянно има. „ Трябва да ви кажа, че огромна част работещите в Турция трафиканти са българи – роми от известни региони и квартали, които не смеят да се върнат в България, тъй като ще бъдат задържани”, сподели още Валери Симеонов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР