Извършителят на снощния атентат в Брюксел е обезвреден и задържан,

...
Извършителят на снощния атентат в Брюксел е обезвреден и задържан,
Коментари Харесай

Задържаха извършителя на снощния атентат в Брюксел

Извършителят на снощния атентат в Брюксел е " обезвреден " и арестуван, оповестиха локални медии.

Той е бил прострелян от полицията в гръдния панер, само че е жив.

Според данни в медиите Абдесалем Л., роден на 1 септември 1978 година, е тунизийски мигрант и нелегално е обитавал в Белгия.

Бил е открит в кафене близо до жилището, което е обитавал в столичния квартал " Скарбек ". Отбелязва се, че той е обитавал в Белгия от 2019 година и е подал молба за бежанска протекция.

Той откри пукотевица по трима шведски жители, от които двама починаха, а третият бе признат в болница с тежки пострадвания. Нападателят разгласи принадлежност към терористичната група " Ислямска страна ", поела отговорност за атентатите в Брюксел от 2016 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

В изказване белгийският министър председател Александер де Кро уточни, че терористите в никакъв случай няма да съумеят в желанието си. Никога няма да съумеят да подчинят нашите свободни общества, с омразата и насилието те демонстрират единствено изтощение, тероризмът в никакъв случай няма да ни победи, добави той.

Де Кро заяви, че полицейското наличие в белгийската столица е нараснало. В страната е оповестена предпоследна степен на заплаха от атентат, а в Брюксел нивото е несъмнено на най-високото - четвърта степен.

Снощи в Брюксел бяха убити на улицата двама шведи. Те били последователи на националния тим по футбол на страната.



Мачът бе пресечен на почивката поради ограничения за сигурност. Близо 30 000 души бяха евакуирани от стадиона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР