Извършената химическа експертиза е показала, че в 9-те пакета, изхвърлени

...
Извършената химическа експертиза е показала, че в 9-те пакета, изхвърлени
Коментари Харесай

Хвърленият от БМВ край Хасково хероин се оказа амфетамин

Извършената химическа експертиза е посочила, че в 9-те пакета, изхвърлени от БМВ в придвижване при гонка от автопатрул на пътя Клокотница- Хасково има амфетамин, а не хероин, както в началото регистрира полевият наркотест на полицията. Това оповестяват от прокуратурата.

На 27 юни на пътя сред Хасково и село Клокотница водачът на БМВ със старозагорска регистрация не се подчинил на подаден от автопатрула сигнал със стоп-палка и униформените последвали автомобила, който се движил с превишена скорост. В колата имало и двама пасажери, като при гонката от предния десен прозорец била изхвърлена раница. Оказало се, че съдържа 9 пакета с прахообразно кафяво вещество, като в началото полевият тест реагирал на хероин, заяви на брифинг през вчерашния ден шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Чавдар Георгиев.

Според химическата експертиза пакетите съдържат 7 235 грама амфетамин на стойност 217 050 лв., прецизират от прокуратурата.

По-късно 36-годишният водач на БМВ-то бе арестуван в Стара Загора, а двамата пътници- 30-годишен от димитровградското село Сталево и 35-годишна от Стара Загора- в Карлово.

По информация от прокуратурата и данните на следствието двамата от Стара Загора не са причастни към дрогата и обвиняване е повдигнато само на мъжа от Сталево за държане на амфетамина за разпространяване.

Междувременно в и към къщата му в селото полицията откри още над 9 кг дрога, за което оповестиха тази заран от пресслужбата на ОДМВР-Хасково.

30-годишният от Сталево е арестуван с прокурорско разпореждане до 72 часа. Предстои в Окръжен съд – Хасково да бъде импортирано искане за взимане на най-тежката мярка „ задържане под стража “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР