Извънземните рядко са представяни в положителна светлина. В представите на

...
Извънземните рядко са представяни в положителна светлина. В представите на
Коментари Харесай

Жителите на тези два града са сигурни, че са под закрилата на извънземни

Извънземните рядко са представяни в позитивна светлина. В визиите на хората те най-често се пробват да поробят човечеството. Още по-интересна е историята на мексиканските градове Сиудад Мадеро и Тампико, чиито поданици са сигурни, че към този момент 55 години са под закрилата на извънземни.

Lenta.ru споделя историята на този чудноват фетиш.

На 23 август 2005 година на Бахамските острови стартира да се образува вихър, който съгласно традицията е получил женското име Катрина. Циклонът обикаля Куба, минава по ръба на Флорида и се насочва към Мексико.

Жителите на мексиканските градове Сиудад Мадеро и Тампико, които той заплашва, знаели авансово какво да вършат. Те отиват до океана с плакати, адресирани до силите, които са ги защитавали от стихиите от десетилетия.

Мнозина в Тампико имат вяра, че дължат мирния си живот на извънземни, които сякаш са построили подводна база в Мексиканския залив. Според тях през 1988 година гостите от космоса са отнесли урагана Гилбърт, който съгласно метеорологичните прогнози може да аргументи големи вреди на региона. Те се надявали извънземните да ги спасят и от Катрина.

И в действителност в последния миг ураганът се обърнал на 90 градуса и заобиколил Мексико. За сметка на родното място на джаза, американският град Ню Орлиънс, който попада под ужасяващ удар. Някога най-населеният град в Луизиана, той към момента се възвръща от бедствието, което умъртви повече от 1 500 души.

Събитията, довели до появяването на един от най-странните култове в Мексико, стартират през лятото на 1967 година " На 5 август, към 20:15, хиляди поданици виждат флотилия от НЛО с форма на летящи чинии, които прекосяват небето над града от югозапад на североизток и изчезват над океана “, написа Ел Сол де Тампико на 6 август, 1967 година

71-годишната Беатрис Гарсия била тийнейджърка, когато тя и нейна другарка станали очевидци на това необичайно събитие. " Това не можеха да бъдат самолети, съдейки по това по какъв начин изглеждаха и по какъв начин се държаха “, спомня си тя. Самолетите не летят по този начин. Движеха се постепенно и бяха доста. "

Контролната кула на летище Тампико също удостоверява появяването на девет ярки светлини във въздушното пространство, които оставят светеща диря в небето. Работници в локална петролна рафинерия настояват, че размерът на обектите, които летят на към двеста метра от рафинерията, е към 30 метра.

На 7 август едно НЛО се появява още веднъж, забелязано от стотици поданици, до момента в който прелита тъкмо над града. Истерията доближи ново равнище, а вестниците тръбят с все мощ за основната сензация на годината

Светлините в небето се приписват на извънземен генезис, само че има по-просто пояснение. През 1967 година Националната галактическа комисия, която работи към държавния секретариат по връзките и превоза, изстрелва пробни ракети, способни да се издигат на височина до 50 километра. Изстрелванията стартират в щата Гереро, ситуиран югозападно от Тампико. От тази посока са дохвърчали и НЛО-тата, които по този начин развълнуват жителите на града.

Мексиканското общество е доста религиозно. Днес съвсем 80 % от популацията на тази страна остават последователи на католическата черква, а преди 60-70 години те са били 90 %. В религиозните вярвания на мексиканците католицизмът, донесен от завоевателите, и античните митове на ацтеките и маите, живели на тази земя в предколумбово време, са необичайно преплетени. В края на 40-те години на предишния век известията за летящи чинии слагат началото на ново поверие, което смесва детайли от мит, просвета и фикция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР