Извънредният труд в дружеството е напълно доброволен и това, което

...
Извънредният труд в дружеството е напълно доброволен и това, което
Коментари Харесай

БДЖ: Извънредният труд в дружеството е напълно доброволен

Извънредният труд в сдружението е изцяло непринуден и това, което се приказва за убийства и самоубийства, е неверно. Това сподели по време на конференция шефът на „ БДЖ – Товарни транспорти ” ЕООД инж. Любомир Илиев, представен от „ Фокус “.

„ БДЖ е единствената компания, в която изключителният труд се мери по забавен метод. Например, в случай че вие сте ватман и живеете в Дупница, само че би трябвало да поемете трен с маршрут София- Пловдив, работното ви време стартира да тече, когато вие излезете от вкъщи си, и приключва, когато се приберете. Тоест управляването на влака е 1/3 от цялото работно време. Преразглеждайки маневрената активност през 2018 година, намираме вътрешен запас и съгласно мен изключителният труд ще бъде понижен с 30%. Така че това, което се загатва в медиите за убийства и самоубийства, е неверно. Трудът е изцяло непринуден и времето за отмора се съблюдава безусловно тъкмо “, сподели още инж. Илиев и посочи, че в Сметната палата сега тече инспекция на сдружението, а Инспекцията по труда се е самосезирала и също ще го ревизира.

„ Нашите локомотиви са на към 40 години – главно от 43-та и 46-та серия, и ние правим няколко ремонта в нашите депа. Има рекламации – от 87 поддържани локомотива имаме тъкмо 3 рекламации. Локомотивът, за който тече следствие, излиза от работа за техническа поддръжка, има сигнал, само че от излизането му от депото той минава през 7 души, като последният, който го ревизира, е машинистът. Т.е. безусловно невероятно е даден локомотив с неправда да излезе от депото “, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР