Извънредни мерки в метрото се предприеха заради кононавируса. Ден след

...
Извънредни мерки в метрото се предприеха заради кононавируса. Ден след
Коментари Харесай

Извънредни мерки в метрото заради кононавируса

Извънредни ограничения в метрото се започнаха поради кононавируса. Ден след новината за ковид у нас пък пътникопотокът бележи лек спад.

Вече се следят и хора с маски. Причината за спада към този момент се изяснява с грипната почивка на учениците, които всеобщо употребяват метрото.

Всеки ден 350 000 души употребяват метрото, по тази причина и там се вземат специфични ограничения за стерилизация.

Ася Илиева по няколко пъти дневно чисти с дезинфектант местата, допирани от пасажерите.

"Валидатори, парапети, асансьори, където се пипа от хора, дръжките на порти. Това ни споделиха към този момент, касите, където има хора. Няма суматоха или терзание при хората, спокойни са хората “, съобщи хигиенистката Ася Илиева пред БТВ.

Всяка вечер с дезинфектант се обработват всички влакове. Вентилационните системи в мотрисите са с увеличени мощности. С дезинфектант се мият и всички станции всяка вечер.

"Направихме жестоко изследване в други страни какво се подхваща, нашите ограничения са много по-строги - метра, които всяка нощ да се мият, това го няма другаде ", сподели шефът на столичния "Метрополитен " проф. Стоян Братоев.

Въпреки че всички нужни и вероятни ограничения са взети, професор Братоев приканва:

"Ако човек няма наложителна потребност да пътува, по-добре да се защищава, освен метро, само че молове. Те са рискови зони “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР