Извънредна ситуация е обявена в седем общини в Сърбия заради

...
Извънредна ситуация е обявена в седем общини в Сърбия заради
Коментари Харесай

Обявиха извънредно положение в части на Сърбия заради обилен снеговалеж /снимки/

Извънредна обстановка е оповестена в седем общини в Сърбия поради мощния снеговалеж, заяви сръбската държавна телевизия РТС. Това са общините Иваница, Лучани, Нова варош, Любовия, Крупан, Ариле, Баина татко. Много поданици в разнообразни области на страната и особено в региона на Любовия, Крупан и Иваница са останали без електричество.
Височината на снежната завивка в централна Сърбия доближи 50 см, а в планинските региони надвиши един метър. По данни на метеоролозите снеговалежите в Сърбия са рекордни за страната за последните няколко години. Под тежестта на мокрия сняг паднаха дървета. Движението по пътищата е затруднено.
Директорът на сръбската електрическа компания Милорад Гърчич съобщи на съвещание на държавното управление, на което участва и президентът Александър Вучич, че поема отговорността за проблемите в електроснабдяването през последните дни, съобщи Танюг.
Гърчич отговори по този начин на въпроса на Вучич осъзнава ли личната си отговорност поради позволените пропуски, довели до това ползватели да останат без електричество.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР