Изцяло обновена е 86 % от техниката на пожарната като

...
Изцяло обновена е 86 % от техниката на пожарната като
Коментари Харесай

Над 80 % от техниката на пожарната била изцяло обновена

Изцяло актуализирана е 86 % от техниката на пожарната като има и доставена чисто нова. Това сподели вътрешният министър Валентин Радев по време на парламентарен надзор. Средставата са пристигнали от оперативни стратегии на Европейски Съюз.

По данни, изнесени от министъра, към 62 млн. лева са усвоени от основна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за доставка на модерни защитни средства, съоръжение и подготовка. Очакванията са до лятото да бъдат завоюва планове за към 50 млн. лева, добави министърът.

Валентин Радев сподели още, че сега се построяват шест центъра за подготовка на чиновници и население - в София, Враца, Габрово, Шумен, Пазарджик и Бургас. Там ще се приготвят доброволните отряди, които ще оказват помощ на пожарната, осведоми Българска телеграфна агенция.

Министърът означи още, че Министерство на вътрешните работи взе участие в голям брой акции за възстановяване изискванията на работа на чиновниците, за енергоефективност и за ремонт на сградния фонд. Конкретно пожарната е взела участие, дружно с общините, в 23 плана за повишение енергийната успеваемост, в които са включени и 15 полицейски ръководства, за обща стойност над 10 млн. лева

Предстои сключването на още 12 такива плана.

Той изреди и градове, в които са направени усъвършенствания на сградния фонд или е осъвременена техниката - Благоевград, Златоград, Попово, Крумовград, Бургас, Девин, Сандански, Пещера, Троян, Мездра, Луково, Балчик, Левски и други По друга тематика от контрола - за набези над деца от животни Радев позволи, че е допустимо зоополицията да бъде натоварена с повече функционалности. Той обаче означи, че в пълномощията на БАБХ и органите на локалната власт е да реализират надзор за спазването на условията за отбрана и хуманно отношение към животните, да се правят инспекции по сигнали и да се постановат наказания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР