Източник: XVII Международен фестивал Международен фестивал на червенокръстките и здравни

...
Източник: XVII Международен фестивал Международен фестивал на червенокръстките и здравни
Коментари Харесай

Започна фестивал на червенокръстките и здравни филми

Източник: XVII Международен фестивал

Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми стартира във Варна. Официалната гала по откриването стартира под звуците на представителния духов оркестър на Военноморските сили. По аления килим минаха вицепрезидентът Илияна Йотова, която е и патрон на фестивала, ръководителят на Български червен кръст акад. Христо Григоров, ректорът на МУ-Варна професор Красимир Иванов, ръководителят на регионалния съвет на БЧК-Варна господин Илко Раев, художественият шеф на фестивала проф. Божидар Манов, както и доста артисти, режисьори, кинодейци, политици и общественициот различчни страни. На фестивала участват над задгранични 15 делегации.

„ Ако не бяха Вашите дейности, в случай че не беше Вашата интервенция, в случай че не беше изключителният професионализъм на лекарите от Варненския медицински университет и варненските лечебни заведения, нямаше да бъдат избавени доста човешки животи, нямаше да може да се върне вярата на доста семейства- вярата, че и след нещастието и нещастията има хора, които са на своя пост, с цел да оказват помощ и да подадат ръка! “. Това съобщи Илияна Йотова, която откри XVII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми.

„ Поклон за това, което направихте, с цел да ни изкарате от дребнодневието и злобата, които ни заливат ежедневно. Само културата и изкуството ще ни дадат глътка въздух и опция да продължим напред! Благодаря на всички и искам триумф! “, сподели ректорът на МУ-Варна проф. доктор Красимир Иванов.

Международният конгрес ще продължи до 15 октомври. Неговата публиката ще може да види 202 кино лентата, от които 32 български, които са селектирани от 1900 ленти. Заглавията ще бъдат оценени от италианският режисьор Бепе Чино, който е ръководител на интернационалното жури.

Останалите членове са Арман Пеккая от Турция, доцент Емануела Мутафова, декан на Факултета по публично опазване на здравето към МУ-Варна, режисьорът Павел Васев и актрисата Яна Маринова.

Свързани публикации.. Специалисти упорстват за скринингова стратегия за глаукома 0 Столична община пусна здравен портал 0 Ученици с благотворителен концерт за Боби 0

Присъстващите ще могат да се срещнат и с работата на Академията по писмено кино. Там млади деятели се образоват да отразяват със средствата на актуалната кинодокументалистика най-важните моменти от активността на филантропичната организация. Ръководител на специфичната секция на академията - „ Ретро ателие “, е шефът на дирекция „ Библиотека и списък “ в интернационалната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец Грант Мичел.

Голямата премия на фестивала е стъклена пластика, правоприемник на най-престижното отличие от първите издания на червенокръсткия фестивал „ Златният транспортен съд “. Тя е направена от проф. Гайдов.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР