Източник: www.mvr.bg От 23 до 29 юли е в ход

...
Източник: www.mvr.bg От 23 до 29 юли е в ход
Коментари Харесай

В ход е операция за проверка на товарните автомобили и автобусите

Източник: www.mvr.bg

От 23 до 29 юли е в ход интервенция за засилени проверки на товарните коли и автобусите. Тя е проведена от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL. У нас в акцията вземат участие и представители на престъпна и икономическа полиция и на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “.

Обект на инспекциите от страна на Пътна полиция са безупречност на документите на пътното транспортно средство, правоспособността на лидера, има ли невръчени или неплатени фишове, поясни главен контрольор Росен Рапчев от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. От страна на ИААА се следи за техническото положение на автомобилите и тахографите. Представителите на икономическа и криминална полиция имат за задача да проверят за противозаконен трафик на мигранти, крадени коли, транспорт на крадени артикули или наркотични субстанции.

„ При предходната сходна интервенция, която се организира през месец май тази година, екипите са ревизирали над 5200 товарни автомобила и са установени 1700 нарушения. Най-често те са били, свързани със скорост - установени са общо 426 случая за нарушаване на скоростните режими. 237 са били случаите на неизползвани предпазни колани, 180 - технически неизправности, и 268 случая на неизрядна документи. При автобусите – тествани са 1600 возила, констатирани са 305 нарушавания. От тях за скорост - 43, за колани – 83, и техническа нередовност – 19 “, сподели Росен Рапчев.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР