Източник: ВМА Военномедицинска академия изпрати поредния екип от лекари на

...
Източник: ВМА Военномедицинска академия изпрати поредния екип от лекари на
Коментари Харесай

Екип на ВМА замина на мисия в Мали

Източник: ВМА

Военномедицинска академия изпрати следващия екип от лекари на задача в Мали. Той се състои от четирима души - доктор, две медицински сестри и старши хигиеничен инструктор. Те ще се грижат за здравето на персоналния състав на щаба на интервенцията, основан в столицата Бамако.

Продължителността на задачата е 4 месеца, като промяната на екипите с военни медици става на ротационен принцип.

„ Пожелавам ви сполучлива задача и да се върнете живи и здрави. Пазете се”, Това пожела на сътрудниците си полк. проф. доктор Венцислав Мутафчийски , краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на ВМА, който изпраща и посреща екипите всякога.

Като човек с опит от няколко задачи, преди да заминат, той им даде някои насоки и им показа значими препоръки за престоя им зад граница.

За 16-ти път от 2013 година насам наши експерти вземат участие в Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на Мали, оповестиха от ВМА. Предният екип отпътува в края на август тази година.

Източник: ВМА

Работата при екстремални условия е тестване на личностните качества и професионализма на лекарите . Там българските медици непрестанно потвърждават, че военната медицина е не просто компетентност, а виновна идея, налична единствено за най-смелите експерти, които рискуват живота си за другите, вземат най-бързото и най-животоспасяващото решение в рискова обстановка.

Българските военни медици вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век. Те постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време – при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други, обясниха още от ВМА.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР