Източник: ВМА МБАЛ-Пловдив към Военномедицинска академия отбеляза 129 години от

...
Източник: ВМА МБАЛ-Пловдив към Военномедицинска академия отбеляза 129 години от
Коментари Харесай

Нов скенер за годишнината на Военна болница-Пловдив

Източник: ВМА

МБАЛ-Пловдив към Военномедицинска академия означи 129 години от основаването си. По този мотив пловдивският митрополит Николай отслужи церемониален водосвет. На церемонията участваха бригаден военачалник професор лекар Венцислав Мутафчийски, заместник-началникът на болничното заведение полковник професор Румен Попов, заместник-министърът на защитата генерал-лейтенант Атанас Запрянов, представители на Община Пловдив и други.

Военната болница посрещна своя празник с нов 16-срезов компютърен томограф, който ще усъвършенства диагностиката на пациентите. „ 129 години е доста сериозна годишнина, това е една от най-старите лечебни заведения в България. Надявам се да е чест и да осъзнавате каква отговорност е да работите в такава болница “. Това съобщи по време на откриването началникът на ВМА бригаден военачалник професор Венцислав Мутафчийски.

„ Ние сме длъжни да укрепваме всички военни лечебни заведения на територията на страната и нито една периферна болница да не се усеща като сираче от фамилията на ВМА. Ние сме длъжни и като лекари да осигурим качествена услуга на всеки наш пациент. Бъдете здрави, усмихнати, сърдечни и все по този начин задружни, добави още началникът на ВМА и благодари на чиновниците на ВМА за човешкото отношение към пациентите “, сподели още той.

Свързани публикации.. Президентът удостои началника на ВМА с висше офицерско звание 0 Проф. Венцислав Мутафчийски поема публично ВМА 0 Тричленен екип на ВМА отпътува за Афганистан 0

„ Ние се стремим да развиваме, макар огромната конкурентна среда. Благодаря ви, сътрудници, мога единствено да се гордея с вас. Благодаря ви, че ви има, че сте зад мен и се стремим да реализираме стратегическите цели и задания пред ВМА “, разяснява от своя страна полк. доктор Ангел Пеев.

Военна болница-Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната. Днес то работи освен за военнослужещите и цивилни чиновници на Въоръжените сили, само че и за всички жители. В момента то обслужва към 12 000 военнослужещи и цивилни чиновници от системата на Министерство на защитата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР