Източник: tenniskafe.comЦветана Пиронкова се завърна в тура след три години

...
Източник: tenniskafe.comЦветана Пиронкова се завърна в тура след три години
Коментари Харесай

Пиронкова: Чувствах се твърде комфортно и се завърнах, за да изляза от тази зона - slava.bg

Източник: tenniskafe.com

Цветана Пиронкова се завърна в тура след три години пауза, и то по най-хубавия метод – с победа в първия кръг на US Open. Българката надви с 6-2 6-3 над Людмила Самсонова и незабавно попадна под прожекторите. От WTA нямаше по какъв начин да не се възхитят на представянето ѝ и още веднъж да посветят материал за някогашната полуфиналистка от Уимбълдън.

„ Да, може би е малко изненадващо. Може би чаках да бъда по-нервна, само че от самото начало бях спокойна. За мен това е огромен триумф. Първи мач след три години – е, беше доста стабилен. Доволна съм от метода, по който играх “, сподели 32-годишната Пиронкова, представена от WTA.

Кариерата на българката продължава към този момент над 15 години. Тя стигна до №31 в ранглистата, игра полуфинал на „ свещената трева “ в Лондон през 2014, когато отстрани Винъс Уилямс, а през 2014 завоюва единствената си досега купа – в Сидни. Тогава тя беше №107, само че влезе в главната скица през пресявките и стигна до оценката без да губи сет, побеждавайки Петра Квитова и Анджелик Кербер.

Когато се отдръпна от тура преди три години, нямаше гаранция, че още веднъж ще се върне. Последният ѝ мач бе на Уимбълдън през 2017. Тогава тя надви над Сара Ерани с 6-1 6-4 в първата фаза, а след това отпадна след загуба от една към този момент отказала се тенисистка – Каролин Вожняки. През март идната година роди сина си Александър и се отдаде на грижите на него, както и на бизнес инициативи.

„ Промяната в разпоредбите на WTA в действителност е една от аргументите, заради които взех решение да се завърна, тъй като дава страхотна опция “, призна Пиронкова. „ Мога да играя 12 шампионата с ранкинга, който имах последно, когато стопирах да се състезавам. Две от тези съревнования могат да бъдат шампионати от Големия шлем, което е голям късмет. Заради ковид, това се оказа в моя изгода. Влязох напряко в главната скица и имах тази страхотна опция още в първия ми мач след завръщането. Разполагаме и с повече време, тъй като преди трябваше да създадем завръщането си до 2 години, а в този момент са три “.

„ Ако би трябвало да съм почтена, не бях сигурна дали в миналото ще се върна, само че в даден миг просто турът стартира да ми липсва, липсваха ми надпреварите. Не желаех да пропущам шанса си да употребявам специфичния ми ранкинг, защото осъзнах, че това е огромен късмет за мен “, призна Пиронкова.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР