източник: Пчелното млечице е отлично средство за здравето на кожата.

...
източник: Пчелното млечице е отлично средство за здравето на кожата.
Коментари Харесай

Пчелно млечице – ползи за кожата, косата и теглото

източник:

Пчелното млечице е чудесно средство за здравето на кожата. То усилва наличието на влага, което спомага за лекуването

на сухата кожа . Участници в едно изследване са имали покачване върху показателя на хидратация от 28,8% до 60,4% единствено след 21 дни нанасяне на крем с пчелно млечице.

То е известно и с това, че регенерира клетките и тъканите и сполучливо лекува дерматит . Съдържа витамини B1, B2, B3, B5, B6, антиоксиданти и хранителни субстанции като флавоноиди, нуклеинова киселина, ензими, които възобновяват кожата. Ненаситените мастни киселини в пчелното млечице усилват производството на колаген.

То може да се бори с кожни възпаления като екзема и акне , защото има противовъзпалителни свойства, които почистват бактериите и усъвършенстват външния тип на кожата. За задачата може да нанесете от него върху засегнатите зони, като престоите по този начин 20 минути. Същата процедура може да повторите и за лекуване на тъмните кръгове под очите.

Освен като отличен артикул за кожа, пчелното млечице се слави и с изключителните си изгоди за косата. Белтъчините и витамините, които то съдържа,

усилват растежа ѝ. Пчелното млечице може да се смеси с кокосово масло и готовата примес да се нанесе върху косата за към 20 минути. След това тя би трябвало да се измие с

хладка вода и шампоан. Пчелното млечице оказва помощ и при пърхот и прави косата блестяща и мека.

Свързани публикации.. Каква е вярната грижа за кожата съгласно възрастта? 0 Колко постоянно би трябвало да мием косата си? 0 Защо мъчно задържаме тежестта след намаляване? 0

След менопауза при дамите се следи ниско количество естроген, което води до окапване на косата. Пчелното млечице балансира хормоните и подтиква тяхното произвеждане.

То намира приложение и към диетата за намаляване поради ниското си наличие на калории. Въпреки че не въздейства директно върху тежестта, то може да усили енергийните ви равнища, да увеличи метаболизма , а това води до повече консумиране на сила и надлежно до загуба на тегло. Лецитинът, който е един от съставените елементи на пчелното млечице, намалява холестерола, усъвършенства чернодробната функционалност и подтиква здравословното храносмилане.

Все отново хората, които имат алергия към пчелите, би трябвало да заобикалят потреблението на пчелното млечице.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР