Източник и снимка: ФБСмятахме, че развитият социализъм е най-лошото, което

...
Източник и снимка: ФБСмятахме, че развитият социализъм е най-лошото, което
Коментари Харесай

Бенатова: Ако някой от властта чуе хората от площада, ще види изгубената надежда и потъпканото достойнство

Източник и фотография: ФБ

" Смятахме, че " развитият социализъм " е най-лошото, което може да ни се случи. Оказа се, че може по-лошо. "
Жена от митинга, в анкета по бтв, написа Миролюба Бенатова в персоналния си профил във фейсбук.

" Развитият социализъм " е времето, в което хората бяха приели Тодор Живков и ръководството на Българска комунистическа партия за даденост, и опитваха да оцеляват с връзки, мимикрия, участие в партията, дребни далавери, редки командировки в чужбина и то най-вече в Източния блок, предвидима отпуска и карта за море, в очакване на опашка за автомобил, апартамент и тв приемник (!!!), с " Робинята Изаура ", " Всяка неделя ", руска телевизия в петък и очакване нещо да се случи. Отвън.
За хора, живели по това време, е отчайващо, през днешния ден, когато към този момент имат коли, жилища, тв приемници, опция да пътуват на всички места, заблуда за независимост на словото, базисни приходи, гарнирани с гледки на сараи, подпорни стени, поръчкови коли и дрогирани водачи, да чуват от властта, че е най-хубавото, което може да им се случи. Че би трябвало да са признателни за това, че с труда си могат да живеят непретенциозно, макар напъните. Могат да гледат хубавия живот на определените и да псуват против тв приемника. Да са признателни за свободата да могат да викат. Въпреки че явно никой от горната страна не желае да ги чуе.
Ако някой, от облечените с власт, си направи труда да чуе разнородните послания на хората от площада, ще чуе. Разочарованието от пропиления късмет да бъдем добре. И ще види изгубената вяра и потъпканото достолепие.
Но това се отнася за някой, който може да вижда оттатък себе си. ", написа още Бенатова.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР