източник: ФБ/Детска хирургия-ПироговДетска хирургия – Пирогов въвежда щадящ и широкодостъпен

...
източник: ФБ/Детска хирургия-ПироговДетска хирургия – Пирогов въвежда щадящ и широкодостъпен
Коментари Харесай

Медицинска апаратура от висок клас ще позволи на Детска хирургия - Пирогов да лекува децата от Балканите и Източна Европа

източник: ФБ/Детска хирургия-Пирогов

Детска хирургия – Пирогов вкарва щадящ и широкодостъпен способ за лекуване на гастроезофагеална рефлуксна болест с нова здравна инсталация подарена от частен донор.

За първи път както в страната, по този начин и на Балканския полуостров се внедрява златния стандарт при диагностиката (с уред за 24-часовата pH метрия) и нехирургичното лекуване с уред STRETTA при деца с този медицински проблем.

„ Връщането на храна от стомаха към хранопровода е постоянно срещано при кърмачетата, което е резултат на незрялата храносмилателна система при новородените. За болест се приказва, когато става дума за огромни количества храна, нарушава се физическото развиване на детето или се развиват респираторни затруднения като нощна кашлица, астма, рецидивиращи пневмонии, продължителен синузит и други “, разяснява доктор Деница Кофинова – педиатър и детски гастроентеролог в Клиника по детска хирургия на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “.

Всяка година над 100 деца са съветвани по отношение на изявени храносмилателни проблеми в. Обикновено в тези случаи медикаментозното лекуване е дълго и дълготрайно, а резултатите са несигурни.

Прилагането на нехирургичното лекуване със модерна здравна инсталация от най-ново потомство STRETTA лишава единствено един час.

„ Щадящият способ потвърдено дава над 85 % успеваемост при пациенти с индикатори за оперативно лекуване, като по този метод хирургичната интервенция става изцяло ненужна “, прибавя детския хирург доктор Никола Картулев.

Нововъведението в Детската хирургия на болница „ Пирогов “ като се изключи че е щадящо за дребните пациенти, е и широкодостъпно заради обстоятелството, че консумативите за потребление на дарените апарати за диагностика и лекуване на гастроезофагеална рефлуксна болест, се покриват изцяло от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

„ Опитът на екипа на Клиника по детска хирургия в болница „ Пирогов “, подсилен от високоспециализираната техника, ни дава опция да оказваме модерна здравна помощ освен на българските деца, само че и на тези от Балканите, тъй като сходно щадящо лекуване на гастроезофагеална рефлуксна болест в Централна и Източна Европа се ползва единствено в Чехия “, прибавя проф. доктор Христо Шивачев – началник на клиниката.

Детска хирургия – Пирогов благодари на своя донор за получената здравна инсталация, а по този начин също и за обезпечаването на обучителен курс в (Великобритания) преди въвеждането на новите уреди в употреба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР