Служители на американското разузнаване са стигнали до заключението, че руският

...
Служители на американското разузнаване са стигнали до заключението, че руският
Коментари Харесай

АП: Путин вероятно не е поръчал убийството на Навални

Служители на американското разузнаване са стигнали до заключението, че съветският държавен глава Владимир Путин евентуално не е наредил гибелта на ограничения от независимост опозиционен водач Алексей Навални през февруари, заяви Асошиейтед прес, като се базира на чиновник, осведомен със случая.

Макар че американските чиновници са на мнение, че Путин в последна сметка е виновен за гибелта на Навални, който е живеел при жестоки условия по време на престоя си в пандиза, разследващата общественост на Съединени американски щати не е открила неоспорими доказателства, които да показват, че Путин е бил наясно с времето на гибелта на Навални - настъпила скоро преди преизбирането на съветския президент - или че непосредствено е наредил това, написа frognews.bg.

Служителят приказва при изискване за анонимност, с цел да разиска деликатния въпрос.

Скоро след гибелта на Навални американският водач Джо Байдън разяснява, че в последна сметка отговорността е на Путин, само че не упрекна съветския президент, че директно е наредил това, отбелязва АП.

Тогава Байдън уточни, че Съединени американски щати не знаят какво тъкмо се е случило с Навални, само че че " няма подозрение ", че гибелта му " е разследване от нещо, което Путин и неговите главорези са създали ".

47-годишният Навални, водещият критик на Кремъл, умря на 16 февруари в отдалечена наказателна колония оттатък Полярния кръг, до момента в който излежаваше 19-годишна присъда по обвинявания в екстремизъм, които той отхвърли като политически стимулирани.

АП напомня, че вестник " Уолстрийт джърнъл " пръв заяви за заключението на американското разузнаване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР