Имаме организация по отстраняване на падналите земни маси на платното

...
Имаме организация по отстраняване на падналите земни маси на платното
Коментари Харесай

Инженер от АПИ за срутването на Струма: До 2 май поне две от платната ще бъдат освободени за движение

Имаме организация по премахване на падналите земни маси на платното на автомагистрала Струма, тъй че за 2 май най-малко две от лентите в посока София да са свободни и да работят, с цел да не затрудняваме придвижването. 

Това разяснява пред Нова тв инж. Стоян Николов, член на УС на АПИ. 

Трябва да се направи проучване, да се види какви са аргументите за сриването. Най-вероятно причина са изобилните превалявания, разяснява той.

Докато не разчитим пръстта от мястото, не може да се каже какви тъкмо са аргументите за сриването, уточни той.

За качеството на строителството на подпорната стена, не мога да кажа. По отношение на прегледа не може да се каже, че е фалшив, тъй като ние вършим ежемесечни инспекции на такива уреди, тъй че в случай че нещо е имало като проблем, щяло е да бъдсе сигнализирано и ние сме щели да предприемем ограничения. Конкретно на това оборудване обзор е юридически преди към две седмици и не е имало никакви установени нарушавания на структурата и недостатъци, разяснява той.

Такива инспекции непрекъснато се вършат. Тук е малко извънредно, че тази стена е паднала без да има никакви признаци, че нещо се случва. Нека хората да не се тормозят, нормално се виждат пукнатини по структурите, уточни той.

Ако се окаже проблем в строителството, няма период на валидност, увери инженерът. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР