Изтичането на капитали от Русия се ускорява. Само за ноември

...
Изтичането на капитали от Русия се ускорява. Само за ноември
Коментари Харесай

Рекордно изтичане на капитали от Русия

Изтичането на капитали от Русия се форсира. Само за ноември частни компании и лица са изнесли от страната 16.3 милиарда $, излиза наяве от данните на съветската Централна банка, представени от finanz.ru.

В съпоставяне с октомври, това е увеличение на приключването на пари с 1.5 пъти и съставлява връх от февруари 2015 година, пика на бойните дейности в Донбас.

Сумарно изтеклите капитали за 11 месеца на 2018 година са 3.3 пъти повече в сравнение с тези за същия интервал на предходната, 2017 година. Общата сума за тези 11 месеца възлиза на 58.5 милиарда $ и е по-висока в сравнение с изтеклите капитали през 2017 и 2016 взети дружно.

От данните на Централната банка следва още,че от притока на валута в русия, 99.3% е напуснал страната към непознати банки отвън зоната на рублата.

Разпродават се облигации от федералния заем, превеждат се пари за погасяване на външни задължения от банки и компании. Само за онември по задълженията на фирмите и банките са платени 1.3 милиарда $ лихви.

През декември следва и заплащане по външния държавен дълг на Русия от 12.5 милиарда $, както и погашение на дивиденти на задгранични юридически лица, имащи дял в съветски компании и банки, които се пресмятат на 5.4 милиарда $.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР