Изтече част от състава на кабинета Главчев“. Ето кои министри

...
Изтече част от състава на кабинета Главчев“. Ето кои министри
Коментари Харесай

Изтече част от състава на кабинета „Главчев“: Кой сменя Асен Василев и остава ли Калин Стоянов

Изтече част от състава на кабинета „ Главчев “. Ето кои министри остават и кой сменя финансовия министър Асен Василев. На негово място идва Людмила Петкова в предлагането за финансов министър на служебния министър председател Димитър Главчев, оповестиха източници. В момента Петкова заема длъжността шеф на дирекция „ Данъчна политика “. Била е и заместник-министър на финансите.

Кои остават на поста си

На поста си ще останат вътрешният министър Калин Стоянов, министърът на образованието Галин Цоков и министърът на превоза Георги Гвоздейков.

Кои са новите министри

Управителят на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов ще бъде министър на труда и обществената политика.

Бившият длъжностен министър и началник на Филхармонията Найден Тодоров още веднъж ще оглави министерството на културата.

Министър на енергетиката ще е Владимир Малинов, сегашен изпълнителен шеф на „ Булгартрансгаз “.

В петък претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев ще показа на президента състав на краткотрайно държавно управление, напомня SafeNews.

Срещата на „ Дондуков “ 2 е планувана за 09:30 часа, когато ще стане явен и резултатът от договарянията за кабинет през последните шест дни.

При представянето на плана на състав на кабинет ще участват и представители на шестте парламентарни партии.

Веднага откакто Главчев заяви кои са министрите, стартират консултациите на президента с парламентарните групи в 49-ото Народно заседание.

В срещата ще взе участие и претендентът за длъжностен министър председател.

След консултациите президентът би трябвало да реши по кое време ще насрочи изборите за 50-то Народно заседание.

Това зависи от издаването на декрет за назначението на длъжностен кабинет.

„ Г-н Главчев съобщи, че ще бъде подготвен със състава на Министерски съвет до края на деня. Аз към този момент поканих парламентарно показаните групи и господин Главчев на следващия ден в 9.30 ч., с цел да проведем консултациите според тази нова алинея 5 и да уточним в действителност крайното време за осъществяване на изборите. Но едно е желанието на партиите и на политиците, напълно друго е готовността на ЦИК “, сподели президентът Радев.

Източник – Novini.bg

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР