Изтъкнати дейци в областта на културата, науката, образованието и медицината

...
Изтъкнати дейци в областта на културата, науката, образованието и медицината
Коментари Харесай

Изтъкнати дейци в областта на културата, науката, образованието и медицината ще бъдат отличени

Изтъкнати дейци в региона на културата, науката, образованието и медицината ще бъдат отличени от президента Румен Радев . Церемонията ще се организира в 14:00 часа на следващия ден в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, оповестиха от Президентството. Всички те ще получат медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен и почетен знак на президента

Петър Горанов ще бъде почетен с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен за огромните му заслуги в региона на културата .

Отец Александър Чакърък ще получи медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен за огромните му заслуги за запазване на българското културно и историческо завещание .

За огромните й заслуги в региона на науката с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен ще бъде удостоена проф. Диана Петкова .

Проф. доктор Димитър Димитраков ще бъде отличен с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен за своя принос за развиването на здравната просвета и на специалността „ Нефрология “ в България.

На церемонията почетен знак на президента ще бъде връчен на инж. Тодор Тошев и на Иво Папазов – Ибряма .

Отличието на инж. Тошев е за неговата дейна преподавателска активност в региона на прехвърлянето на технологии и лицензионно дело, за развиването на патентното дело, стопанската система и върховите технологии, както и за образуването на сполучлива политика на нововъведения и внедряване опита на водещите международни стопански системи в България.

Иво Папазов – Ибряма ще бъде отличен от Румен Радев за значимия му принос към българската просвета и за разпространяването в целия свят на богатите културни обичаи на България, както и във връзка 70-годишнината от рождението му , оповестиха още от „ Дондуков “ 2. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР