Изследване, направено за Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР)

...
Изследване, направено за Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР)
Коментари Харесай

Злоупотребата с алкохол съкращава живота средно с 12 месеца

Изследване, направено за Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) демонстрира, че злоупотребата с алкохол понижава предстоящата дълготрайност на живота съвсем с една година поради причиняваните от него заболявания и произшествия.

Проучването е направено в 52 страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Европейски Съюз и Г-20, като най-силно засегнатите от тях са в Централна и Западна Европа, където предстоящата дълготрайност на живота понижава с 1,4 до 1,8 години. Литва, Русия и Полша оглавяват листата, а Турция и Израел са минимум наранени. Що се отнася до България, тя е на 12-то място.

Графика, показваща предстоящата дълготрайност на живота (по години) в обособените страни. Източник: Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Няма безвредно за здравето равнище за консумация на алкохол. Приетото за нездравословно в отчета надвишава една чаша дневно за дамите и 1,5 чаша за мъжете. По-старо изследване на учени от Кралския университет в Белфаст по тематиката открива, че хората, които пият не повече от една общоприета дажба алкохол дневно (десет грама чист алкохол), са по-малко застрашени да развият злокачествени болести от тези, които я надвишават. 

Резултатите са получени като е съпоставена предстоящата дълготрайност на живота за 2050 година, в случай че бъдат непокътнати сегашните привички за пиянство. Контролните резултати са при съблюдаване на минимум рисковия сюжет - до една чаша и чаша и половина на ден.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР