Изследване на учени от Университета Джорджтаун разкрива, че безопасни нива

...
Изследване на учени от Университета Джорджтаун разкрива, че безопасни нива
Коментари Харесай

Електрическа стимулация на мозъка увеличава креативността

Изследване на учени от Университета Джорджтаун разкрива, че безвредни равнища на електрическа стимулация на мозъка може да усили способността ни да мислим по-креативно.

Професорът по логика на психиката Адам Грийн и негов екип от сътрудници са употребявали специфичен тип електрическа стимулация с прав ток (Transcranial Direct Current Stimulation (tDCS)) върху област от мозъка, асоциирана с творчеството в композиция с устни проби за креативност.

“Ние открихме, че индивидите с най-възбудена интензивност в района фронт-поларен кортекс бяха най-креативни във връзките, които направиха по време на тестванията, ” изяснява Грийн. “Тъй като повишението на интензивността в този район на мозъка наподобява бе обвързвана с естественто повишение на изобретателното мислене, ние предсказахме, че електрическото стимулиране на района ще улесни този подтик и ще разреши на хората да стигнат нови равнища на креативност. ”

“Резултатите се отклоняват от признатата позиция, че творчеството е статично качество, ” споделя Грийн. ”Ние се фокусирахме върху творчеството като динамично положение, кеото може да се промени бързо у индивидите при избрани условия. ”

“Хора със усложнения в речта и езико постоянно не могат да намерят думите, които им трябват, ” прибавя Д-р Търкълтоб, когнитивен невролог от екипа. “Увеличаването на изобретателното аналогично мислене може да им разреши да намерят различни пътища за изложение на своите хрумвания като употребяват разнообразни думи, жестове или други подходи с цел да изразят това, кеото желаят. ”

Източник: Science Daily

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР