Изследване на 30 500 души във Великобритания в продължение на

...
Изследване на 30 500 души във Великобритания в продължение на
Коментари Харесай

Най-добрият начин да подобрите бързо физическото и психическото си здраве

Изследване на 30 500 души във Англия в продължение на 4 години разкри, че подобряването на качеството на съня води до трагични душевен и физически изгоди.

Подобряването имало равностоен резултат на това да спечелите 250 000 $ от лотарията или от взимането на 8 седмичен курс по медитация.

Качеството на съня е по-важно от количеството, разкрили също по този начин учените.

Оказало се и, че неналичието на сън е довела до по-голямо потребление на сънотвортни медикаменти и влошени прочувствени и физически положения.

“Ние сме надалеч то това да демонстрираме причинно-следствена връзка, само че актуалните резултати дават съображение да считаме, че позитивната смяна в съня е обвързвана с по-добро физическо и психическо положение, ” изяснява водещият създател на проучването доктор Никол Танг.

“Наистина е обнадеждаващо да се види здравословния потенциал  на положителния сън отвън клиничните тествания, защото това демонстрира, че изгодите от положителния сън са налични за всеки и не са непокътната територия единствено за тази хора, които имат извънредно неприятен сън и имат потребност от интензивно лекуване. ”

“Важна последваща стъпка е да се изследват разликите сред тези, които показват позитивни и негативни промени в съня с течение на времето, и да се дефинират тези фактори от стила на живот и ежедневни действия, които спомагат за одобрение на съня. ”

“По-нататъшното проучване в тази област може да повлияе на структурата на публичните здравни начинания, ” разяснява доктор Танг. 

Източник: Psy Blog 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР