Изследователският институт по епидемиология и микробиология Гамалея завърши втората изпитателна

...
Изследователският институт по епидемиология и микробиология Гамалея завърши втората изпитателна
Коментари Харесай

Русия завърши втора фаза на еднодозовата ваксина Спутник V Лайт

Изследователският институт по епидемиология и микробиология " Гамалея " приключи втората изпитателна фаза на своята ваксина против ковид (Sputnik V Light) и показа нужната документи на здравните регулатори на страната, разгласи в петък съветският здравен министър Михаил Мурашко.
Той добави, че Държавният проучвателен център по вирусология и биотехнологии " Вектор ", който е създал коронавирусната ваксина (EpiVacCorona), също е дал документите на " Роспотребнадзор " (Федералната работа за контрол върху отбраната на правата на потребителите и благосъстоянието на човека), който ще реши дали имунизацията може да бъде предложена за приложимост при хора над 60-годишна възраст.
 Проф. Пенка Петрова: Отдавна трябваше да се опитаме да закупим и от съветската ваксина Проф. Пенка Петрова: Отдавна трябваше да се опитаме да закупим и от съветската ваксина
„ Груповият имунитет би трябвало да доближи 70-80% преболедували или имунизирани. Много сме надалеч още от този % в международен маща...
" ЕпиВакКорона " е втората ваксина, утвърдена от съветските здравни управляващи, до момента в който " Спутник V Лайт " съставлява модифицирана еднодозова версия на първата утвърдена в Русия ваксина " Спутник V ". Модифицираната еднодозова версия " Спутник V Лайт " се популяризира като метод да се помогне на страните с висок % на инфектирани с Covid-19 да лимитират броя на смъртни случаи и на тежкото превозване на заболяването.
Към средата на февруари кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че 10 лечебни заведения в града ще вземат участие в изпитвания на еднодозова версия на съветската ваксина против ковид " Спутник V ", като процесът е отворен за всички жители на възраст над 18 години, които към момента не са получили ваксина против ковид.
Тогава московският кмет изясни, че се чака еднократната доза да докара до имунитет по отношение на Covid-19 седмица след нейното слагане. Той добави ще стартират клинични изпитвания на модифицираната ваксина и при младежи на възраст 14-18 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР